Demonstrant drept i Bangkok

En general som støtter rødskjortene er skutt og alvorlig såret i sentrum av Thailands hovedstad Bangkok, der vitner har rapportert om eksplosjoner og skyting. Ytterligere en demonstrant er skutt og drept.

Majorgeneral Khattiya Sawasdipol ble skutt i hodet i Bangkok

Majorgeneral Khattiya Sawasdipol blir fraktet til en ambulanse etter at han ble skutt i hodet.

Foto: JERRY LAMPEN / Reuters

Det er kilder på sykehuset der generalen er innlagt som opplyser at han er truffet i hodet og er alvorlig såret. Også flere andre mennesker skal være brakt til sykehus.

Politiet i Bangkok bekrefter torsdag kveld at et annet medlem av rødskjortene er skutt og drept. Også han ble skutt i hodet.

General Khattiya Sawasdipol blir regnet som en av lederne for protestbevegelsen rødskjortene som støtter den avsatte presidenten Thaksin Shinawatra, og som krever snarlig nyvalg i Thailand.

Han har en stor tilhengerskare, og går under oppnavnet «kommandør rød».

SE VIDEO:

Video Kraftig skyting i Bangkok

Myndighetene har kalt Khattiya Sawasdipol for en terrorist og har suspendert ham fra de militære styrkene. Han anklages blant annet for å stå bak flere granatangrep.

Eksplosjon og skuddsalver

Rødskjortenes leir i Bangkok

Rødskjortene holder vakt utenfor basen i Bangkok.

Foto: Wong Maye-E / Ap

Vitner har hørt eksplosjoner og salver fra automatgeværer i Bangkok.

Myndighetene har tidligere opplyst at de ville sende panserkjøretøyer mot leieren som flere tusen rødskjorter har opprettet i byens finans- og handledistrikt for å få slutt på den fem uke lange okkupasjonen.

Det er foreløpig uklart hvem som står bak skytingen. Vitnene har også hørt ambulansesirener i området.

Unntakstilstand i flere provinser

De viktigste veiene inn til forretningsområdet i byen ble stengt torsdag. USA har også stengt sin ambassade i Bangkok, melder AFP.

Samtidig har regjeringen innført unntakstilstand i 15 nye provinser for å hindre demonstrantene i å mobilisere flere tilhengere.

Ifølge myndighetene er det rundt 10.000 mennesker som demonstrerer, men ifølge vitner Reuters har snakket med skal det befinne seg nærmere 20.000 demonstranter i området.

Les: Sender inn panservogner i Thailand

Les: Stenger vann og strøm i Bangkok

Rødskjortenes base i Bangkok

Rødskjortenes base i Bangkok.

Foto: Wong Maye-E / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt