- Ti ansatte drept på syrisk fabrikk

Uroen i Syria fortsetter. En menneskerettighetsgruppe i eksil hevder at en bevæpnet gruppe har drept ti arbeidere på en fabrikk i den urolige provinsen Homs.

Demonstrasjon mot Bashir al-Assad i Homs

Byen og regionen Homs er en av de mest urolige i Syria.

Foto: HANDOUT / Reuters

– Ti ansatte ble drept da bevæpnede menn fra en landsby i nærheten stormen inn i en fabrikk i Kafrlaha og begynte å skyte mot de ansatte, ifølge organisasjonen Det syriske observatoriet for menneskerettigheter som har tilhold i Storbritannia.

Organisasjonen ga ingen flere detaljer, og det er ukjent hvorfor angrepet skjedde.

Aktivistene har lagt ut en video på YouTube som skal vise flere kneblede lik med bakbundne hender som jobbet på fabrikken.

I tillegg opplyser lokale aktivister at sikkerhetsstyrkene har drept ni sunnimuslimer ved en veisperring nordvest for byen Homs.

Både byen og provinsen har samme navn.

Det er sju måneder siden opprøret mot regimet til president Bashar al-Assad startet, og FN har opplyst at 3000 mennesker er drept i denne perioden, de fleste sivile.

Veikart for fred

Den regionale samarbeidsorganisasjonen Den arabiske liga skal ha fått Syria med på et veikart for en fredelig løsning på konflikten, følge syrisk TV, men ligaen sier at den fortsatt venter på et svar.

-Syria og Den arabiske liga har nådd en endelig avtale angående situasjonen i Syria, og det vil bli gitt en offisiell erklæring fra Den arabiske liga onsdag, meldte syrisk TV og det statlige nyhetsbyrået SANA tirsdag.

Ligaens nestleder Ahmed Ben Helli sier derimot at syriske myndigheter ennå ikke har gitt noe formelt svar på avtaleforslaget som er lagt fram.

-Vi venter fremdeles på svar. Ut ifra hva jeg vet, skal syrerne komme med det i morgen, sa Ben Helli til TV-kanalen Al Arabiya tirsdag kveld.

Landminer

I går ble det kjent at Syria legger ut landminer på grensen mot Libanon. Det opplyste både øyenvitner og en tjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Ifølge tjenestemannen er hensikten både å hindre våpensmugling, og stanse syrere som forsøker å flykte til nabolandet. Homs ligger nær grensen til Libanon.

Sist fredag ble en av de blodigste dagene hittil under opprøret, da folk gikk ut i gatene og minst 40 regimemotstandere ble drept av sikkerhetsstyrkene i byene Homs og Hama.

SISTE NYTT

Siste nytt

Trump skuldar Twitter for politisk aktivisme

President Donald Trump har signert ein presidentordre som kan føre til strengare lovregulering av sosiale medium. Han skuldar Twitter for politisk aktivisme.

19.000 eldre på sykehjem døde av koronasmitte i Spania

Ingen andre europeiske land har hatt så mange koronadødsfall på sykehjem som Spania. Nå settes søkelyset på lavkost-hjem som drives av internasjonale selskaper.