NRK Meny
Normal

- La verden lære av oss

President George W. Bush oppfordrer amerikanerne til å gå foran med et godt eksempel og bruke stemmeretten ved det amerikanske presidentvalget.

President George W. Bush
Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters

- Unge demokratier, fra Georgia og Ukraina til Afghanistan og Irak, kan se til USA og få bevis for at demokratisk selvstyre kan bestå, sier Bush.

Håp og inspirasjon

George W. Bush

George W. Bush håper USA går foran med et godt eksempel.

Foto: Jacquelyn Martin / AP

- Og nasjoner som fremdeles lever under tyranni og undertrykkelse, kan finne håp og inspirasjon i vår forpliktelse til frihet.

Den amerikanske presidenten mener valgkampen mellom presidentkandidatene John McCain og Barack Obama viser en politisk konkurranse som er grunnleggende i et sunt demokrati.

Kjemper om vippestatene

De to kandidatene driver en intens valgkampinnspurt.

Republikanernes John McCain fortsatte å angripe sin demokratiske rival da han i dag drev valgkamp i Virginia, en av de viktigste vippestatene.

- Vi har lært mer om senator Obamas virkelige mål for landet vårt i løpet av de siste to ukene enn vi har gjort de siste to årene fordi rørleggeren Joe stilte ham et spørsmål, sa McCain.

Barack Obama på sin side forsøker å sikre seg seieren i vippestatene Nevada og Colorado, før han drar videre til Missouri, som historisk sett gjerne velger den kandidaten som til slutt vinner presidentvalget.

John McCain

John McCain ligger bak Barack Obama på meningsmålingene, men bedyrer at han ikke har gitt opp. - Vi trenger en ny kurs, og vi må slåss for den, sier McCain.

Foto: Carolyn Kaster / AP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt