- Har det etter forholdene bra

Det sier advokaten til den norske 28-åringen, som skal være siktet for drap i Kongo.

Drapssiktet nordmann i Kongo
Foto: NRK

28-åringen, som ble pågrepet i Kongo på mandag, har kommet fram til militærleiren i Kisangani, der den andre nordmannen er.

- Den kongolesiske advokaten har i ettermiddag møtt 28-åringen og kan rapportere at han etter forholdene er i god befatning. Det er vi veldig glade for. Ambassadens representant har ikke hatt mulighet til å møte ham, og derfor har jeg ikke alle detaljer, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet Kristian Hansson til NRK.

Siktelse ikke bekreftet

28-åringen fra Aust-Agder skal være drapssiktet sammen med en 27-åring fra Østlandet. Norske myndigheter vet ennå ikke hva de to er siktet for, men kongolesiske medier melder at de er siktet for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo.

Nordmennene befant seg i bilen sammen med Kasongo, en tolk og en hjelper da 27-åringen skal ha bedt sjåføren om å stanse slik at de kunne gå på do.

Uavhengige kilder skal ha fortalt at sjåføren nektet, og at 27-åringen av den grunn skjøt ham i pannen.

Frykter ikke for sikkerheten

Hjelperen og tolken skal etter hvert ha rømt fra bilen og varslet sikkerhetspolitiet. De to nordmennene skal ha lagt på flukt, men til slutt ha blitt omringet i en landsby. 28-åringen klarte å rømme ut i jungelen, men ble pågrepet mandag. På grunn av transportproblemer kom han ikke fram til Kisangani før fredag

Ifølge NTB frykter ikke Utenriksdepartementet for sikkerheten til de to i fengselet, selv om misjonærer og andre kilder på stedet sier stemningen er så aggressiv mot nordmennene at de neppe er trygge.

SISTE NYTT

Siste nytt