NRK Meny
Normal

- Avlyttingsskandalen skal løses

Den britiske statsministeren David Cameron sa under et besøk i Nigeria at avlyttingsskandalen i pressen er et stort problem som skal løses.

David Cameron

David Cameron har hatt mye å tenke på under sitt Afrika-besøk.

Foto: Christopher Furlong / Ap

- Det er et stort problem, men vi er et stort land, sa Cameron på en pressekonferanse etter møtet med president Goodluck Jonathan i Lagos.

Cameron sa også at påstander om korrupsjon i politiet, som avlyttingssaken har virvlet opp, må etterforskes.

- Deler av pressen har begått forferdelige, ulovlige handlinger. Politiet har alvorlige spørsmål om mulig korrupsjon og om svikt i etterforskningen om avlyttingssaken å besvare. Politikere har hatt for nære forbindelser med medieeiere, sa Cameron.

Cameron sa også at regjeringen hans ikke vil miste fokus på viktige politiske spørsmål, blant annet å få fart på økonomien etter finanskrisen og å bekjempe kriminaliteten.

Statsministeren har kortet ned rundturen i Afrika på grunn av avlyttingsskandalen, og flyr hjem til London i ettermiddag.

Han har besøkt Sør-Afrika og Nigeria for å fremme britiske næringslivsinteresser, men formålet med turen har langt på vei druknet i spørsmål om avisavlytting i hjemlandet.

Cameron har bestemt at det skal nedsettes en undersøkelseskommisjon i forbindelse med avlyttingen, og skal snakke om saken i Parlamentet i morgen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt