Hopp til innhold

Sting til TV-aksjonen

Verdensstjerna Sting blir med på NRKs TV-aksjon. – Med sjenerøs støtte fra det norske folk vil vi bidra til å redde noen av de viktigste regnskogområdene rundt om i verden, sier han.

Sting stiller med «Fragile» som aksjonslåt og spiller live på TV-aksjonen.
Klippnavn programbank: Sting-i-regnskog

Se video: Sting forelsket seg i regnskogen i 1989, og har stor kjærlighet for Regnskogfondet. Foto: NRK

Mann med skjegg

En av årsakene til at Sting vil bidra i årets aksjon, er hans brennende engasjement for regnskogen.

Foto: NRK

Gordon Matthew Thomas Sumner, Syv ting du neppe visste om Sting skal være med på årets TV-aksjon.

– Planeten vår er stadig utsatt for store påkjenninger, og klimaendringene er reelle. Det er likevel svært viktig å fokusere på å bevare regnskogen, sier Sting.

I år er det Regnskogfondet, og deres kamp for å redde regnskog i fem land, som får pengene det norske folk samler inn 18. oktober. Regnskogfondet skal bevare et område større enn Norge og Danmark til sammen.

– Vi har lært at den beste måten vi kan gjøre det på er ved å støtte og forsvare dem som bor der med juridisk bistand og kompetanse, utdanning, og utvikling av bærekraftige inntektsmuligheter, slik at de kan fortsette å ta vare på skogen de bor i, legger Sting til.

Han fikk sitt gjennombrudd som vokalist i «The Police», og har senere hatt en strålende solokarriere, og seinest i sommer hadde han konserter i både Bergen, Fullsatt Sting-konsert i Trondheim Kristiansand og Stavanger.

Alltid vært regnskogvokter

Mann med skjegg og hvit skjorte

Det at Sting stiller opp her, og er glad for det, bidrar til å kaste glans over årets TV-aksjon. Både han og kona Trudie har spilt en kjemperolle for regnskogen, og det norske folk assosierer Sting med regnskogen, sier Lars Løvold.

Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

Sting er grunnleggeren av den internasjonale regnskogfondbevegelsen.

– Allerede i 1988/89 satte han og indianerhøvdingen Raoni regnskogen og regnskogens ødeleggelser på verdenskartet. Det førte til at Regnskogfondet ble startet i Norge, og at det ble startet regnskogfond og regnskogsaktiviteter i mange andre land, sier Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet, til NRK.

Verdensartisten har stått ved det engasjementet siden.

De første årene deltok han aktivt i organisasjonsarbeidet, og helt siden starten har han og kona Trudie arrangert veldedighetskonserter i Carnegie Hall, med artister som Bruce Springsteen og Paul Simon, der alle pengene går til regnskogbevaring.

Disse konsertene var lenge en årviss New York-attraksjon, og skjer nå hvert annet år.

– Han har vist en helt usedvanlig stayerevne når det gjelder den saken han engasjerte seg i for mer enn 25 år siden, og mobiliserer fortsatt alt han har av venner og nettverk, legger Løvold til.

Mann med skjegg og indianer med gul hårpynt

Musikeren Sting sammen med indianerhøvdingen Raoni.

Foto: Picasa / © Beto Ricardo/ISA

Les også: Violet Road laget TV-aksjonslåten i 2014

Kommer til Oslo

Stig låner også bort den velkjente låten «Fragile» til TV-aksjonen.

Under TV-aksjonen 18. oktober kommer han for å spille låten live.

Sangen kom med albumet «Nothing like the sun» i 1987, og ble mye spilt på radio.

Da Regnskogfondet etter 15 søknader fikk tildelt TV-aksjonen, var «Fragile» nesten det første Løvold tenkte på, med tanke på deres budskap.

– Låten er veldig var og vakker, med et budskap om hvor vare vi er og hvor lette vi er å ødelegge. Den skaper en type emosjon, følelse og gjenkjennelse som bidrar til å få ut det budskapet Regnskogfondet er opptatt av, skisserer han.

Allerede da var han veldig opptatt av at Regnskogfondet hadde fått TV-aksjonen, og ønsket å bidra.

– Sting er sjelden vare, og en celebritet alle vil ha en flik av. Han stiller opp for saken og er veldig stolt av og glad for det arbeidet Regnskogfondet gjør, avslutter Lars Løvold.

Hør gjerne:

Gikk du glipp av fjorårets TV-aksjon? Se den på fire minutter her