Hopp til innhold

Violet Road med årets TV-aksjonlåt

– Vann er livlig og det er vi også. Dette er en positiv og fin låt, sier gutta i Violet Road. Se dem spille «People of the Sun» her.

Violet Road er årets TV-aksjonsband. 2014. VIDEO: Thomas Søbstad

VIDEO: Violet Road har skrevet årets TV-aksjonslåt. Her spiller de utenfor NRK, mens tilfeldige forbipasserende tramper takten. Noen forbipasserende var kanskje ikke helt tilfeldige heller.

– Vi har et langt og intenst forhold til TV-aksjonen, sier Halvard Rundberg, som spiller gitar og mandolin i Violet Road. Han forteller at de gjennom lag og foreninger, kor og korps har vært bevisst TV-aksjonen siden de var små.

LYTT: Hør studioversjonen av låta her!

– Digger konseptet

Bandmedlemmene myser mot sola og kommenterer det varme været. Violet Road fra Kåfjord i Nord-Troms er på turné «sørpå» og har tatt turen innom Marienlyst for å presentere årets TV-aksjonslåt, «People of the Sun».

– Vi er fra et lite sted, da blir TV-aksjonen mer synlig. Vi har alltid gått med bøsser og fulgt med på tv-sendingene sammen med hele familien, sier Halvard.

– Nå får vi mye mer innsikt i apparatet som TV-aksjonen er. Det er så mange krefter som er i sving på alle nivåer. Alle jobber mot samme mål. Denne dagen er veldig samlende, også for nasjonen. Det er noe vi har kjent på siden vi var små, sier Halvard.

Eller var det Herman? Hogne? Håkon? Fire av de fem av medlemmene i bandet Violet Road er brødre med navn som begynner på H. Det femte medlemmet, vokalist Kjetil Holmstad-Solberg sier det er to grunner til at de stiller opp for TV-aksjonen:

– Vi digger konseptet og årets tema er veldig viktig. Vann er roten til alt godt, sier han.

Violet Road

PEOPLE OF THE SUN: Her er gutta bak årets TV-aksjonslåt. Fra Venstre: Halvard Rundberg, Herman Rundberg, Kjetil Holmstad-Solberg, Håkon Rundberg og Hogne Rundberg.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Samlet under samme sol

Det er Kirkens Nødhjelp som har fått årets TV-aksjon. Målet er å sikre bærekraftig, rent vann til en million mennesker.

Holmstad-Solberg forteller at ideen til sangen er eldre enn oppdraget, men at teksten er skrevet om i forhold til mandatet de fikk.

– Tanken er at det ikke er «vi» og «dem» men oss. At vi er samlet under samme sol, sier han.

En spontan trudelutt

Sola skinner hvitt denne høstdagen. Violet Road sprudler og tar en spontan trudelutt utenfor Fjernsynshuset på Marienlyst.

– Det har vært en spennende prosess for oss. Vi har jobbet veldig dynamisk denne gangen. Vi fikk beskjed om at det skulle være en låt med litt futt i. Da tenkte vi «Hurra!», sier Halvard Rundberg.

– Vi har slått på stortromma, sier trommis Herman Rundberg til dempet latter fra resten av gjengen.

– Og dere har klart å holde dette hemmelig helt til nå, et er jo imponerende!

– Du vet vi nordlendinger er kjent for å holde kjeft, sier Hogne. Så ler de igjen.

Rockefeller på fredag

Stemninga er god, humøret på topp og låten får tilfeldig forbipasserende til å trampe takten.

– TV-aksjonen i år handler om vann. Vann er livlig og det er vi også. «People of the Sun» er en positiv, fin låt og nå skal vi feire lanseringen med å spille på Rockefeller på fredag, sier Herman Rundberg.

– Vi hadde aldri trodd at vi skulle stå på den scenen, det har hengt vel høyt, sier Hogne Rundberg og fortsetter:

– Det er bra at vi kan bruke det vi kan til å hjelpe andre med å få det bedre. Musikk er det vi kan. Det er en stor ære å bli spurt om å lage en låt for TV-aksjonen.

Mer om TV-aksjonen

Legar utan grenser når dei fekk vite totalsummen - TV-aksjonen i NRK 2022

Rekord for TV-aksjonen 2022

Aldri har det kome inn så mykje pengar til TV-aksjonen. Heile 266 millionar vart samla inn til Leger uten grenser.