Hopp til innhold

– Hjertet mitt stoppa opp og jeg begynte nesten å gråte

Når 16 år gamle Yvonne Stiansen skal begynne å øvelseskjøre, så skal det skje i «Toyota'n til Magdi». Det var nemlig pappa Svein Magne Stiansen som endte med høyeste bud på bilen under gårsdagens TV-aksjon.

Yvonne stakk av med Toyotaen til Magdi fra Karpe Diem

16 år gamle Yvonne Stiansen stakk av med «Toyota'n til Magdi» under auksjonen til gårsdagens TV-aksjon.

Foto: NRK/privat

Årets TV-aksjon samlet inn over 224 millioner kroner til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens.

Over to millioner av dette kom fra auksjoner av gjenstander og opplevelser.

– Begynte nesten å gråte

«Toyota'n til Magdi» ble auksjonert bort for andre gang i år, etter å ha blitt gjort i stand av fjorårets kjøpere Sevi AS i Ålesund.

Det var en heldig budvinner i Arendal som stakk av med bilen under gårsdagens auksjon.

– Det var pappa som bød på denne bilen for meg. Han er veldig flink til å overraske meg med ting, og han vet hvor stort fan jeg er av Karpe Diem, forteller 16 år gamle Yvonne Stiansen.

Hun satt og fulgte med på auksjonen på nett utover kvelden, men turde ikke følge med lenger da budet var oppe i 30.000, ettersom hun viste at faren hadde lagt inn et maksbud som var under denne summen.

– Men jeg måtte inn og se på auksjonssidene før jeg la meg, og da jeg fikk se hvem som hadde lagt inn vinnerbudet stoppa hjertet mitt opp og jeg begynte nesten å gråte.

Stiansen forteller at de har sett etter en bil hun kan begynne å øvelseskjøre i, og da er det jo ekstra stilig å få kjøre rundt i nettopp idolet Magdi sin gamle Toyota.

– Alle vennene mine er kjempeglade på mine vegne, og det blir nok en mulighet for å få sitte på, sier hun.

Toyotaen gikk til slutt for 33.500 kroner.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildene.

Karpe Diem

«Toyota'n til Magdi» er nå Toyotaen til 16 år gamle Yvonne Stiansen, etter at faren hennes ga 33.500 kroner for den, i støtte til årets TV-aksjon.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3
Morten Gulliksen og Morten Berg

Sukker-duoen Morten Gulliksen og Morten Berg punget ut 435.000 kroner for en dag med Stargate i New York.

Foto: Tor Lie

Rekordsum til Stargate

Det var dagen i studio med Stargate som genererte desidert mest penger under TV-aksjonens auksjon søndag.

For 435.000 kroner stakk eierne av datingnettstedet Sukker.no av med opplevelsen som inkluderer en dag i studio med stjerneprodusentene i New York.

Det er den største summen som er samlet inn til et enkelt auksjonsobjekt i TV-aksjonens historie.

– Jeg satt og så på TV-sendingen og tenkte at dette kunne være en smart ting å bruke penger på. Det er en god sak å støtte og i tillegg en fin mulighet til å eksponere seg litt på en morsom måte, sier Morten Gulliksen, som eier nettstedet sammen med makker Morten Berg.

Gulliksen og Berg skal, etter planen, arrangere en audition for Sukker-brukerne for en sjanse til å bli med til New York.

Hvor mange fikk Erik Thorstvedt inn i telefonkiosken?

VIDEO: Hvor mange fikk Erik inn i telefonkiosken?

Telefonkiosk til 192.500 kroner

Et av objektene som var donert til TV-aksjonen av Telenor, var en gammeldags telefonkiosk, som fikk inn hele 192.500 kroner.

I tillegg til auskjonen sto telefonkiosken søndag kveld utstilt i TV-studio hos auksjonarius Erik Thorstvedt, som initierte et stunt om å få flest mulig inn i den på samme tid.

Ni personer fikk plass, og 50.000 kroner ble gitt til TV-aksjonen og Nasjonalforeningen for folkehelsen for innsatsen av kjøpesenteret Steen og Strøm.

Se video av telefonkiosk-stuntet i videoen over.

Radioprogam til 130.500 kroner

Morgenklubben med Loven & Co lovte å sende live i fire timer fra en bedrift eller i et hjem for de som bød høyest under gårsdagens TV-aksjon.

Høyeste bud endte til slutt på 130.500 kroner og vinneren får Øyvind Loven, Henriette Lien og Geir Schau på besøk.

Får navnet sitt i en av Jo Nesbøs bøker for 56.500 kroner

Forfatter Jo Nesbø auksjonerte i år bort et noe spesielt objekt, nemlig muligheten til å få en rollefigur i en av hans bøker.

Mange av Nesbøs venner har tidligere fått navnene sine i hans romaner, og han innrømmer at figurene med deres navn ikke alltid ender opp som hyggelige mennesker.

– Jeg kommer til å ta et visst hensyn til at det er noen der ute med samme navn, men man kan ende opp som en særdeles usympatisk karakter, sier Nesbø.

Navneauksjonen endte til slutt på 56.500 kroner.

Madelaine (25) kjøpte gjesteplass i Nytt på nytt

Et av auksjonsobjektene som er blitt en gjenganger under TV-aksjonen er to gjesteplasser i Nytt på nytt.

Madelaine Gordon Graadahl

Madelaine Gordon Graadahl stakk av med en av gjesteplassene i Nytt på nytt, og dukker opp på skjermen i begynnelsen av november.

Foto: Privat

Den som bød aller høyest for en av plassene i år, er 25 år gamle Madelaine Gordon Graadahl. Hun innrømmer at budet skjedde «litt på impuls».

– Jeg snakket med min mor, som selv kjøpte lunsj med Kristin Halvorsen under auksjonen i går, så vi var vel litt inne i universet, sier hun og ler.

Motivasjonen for å by har litt å gjøre med at Graadahl har vært noe inne i TV-bransjen fra før av, og synes det er veldig gøy. Hun forteller at hun «hadde litt penger til overs», og synes det var en god sak å støtte.

– Og Nytt på nytt er jo et fantastisk morsomt program.

Graadahl sier hun er spent på hvem hun kommer til å være der sammen med, og håper det er noen hun har litt kjennskap til fra før.

– Ellers tror jeg det blir en morsom kveld hvor jeg får muligheten til å bli litt bedre kjent med disse komikerne og se hvordan de jobber.

Se alle auksjonsgjenstandene og hva de gikk for her.