Hopp til innhold

Sukker.no fikk Stargate-date for 435.000

Det er datingnettstedet Sukker.no som har stukket av med en dag i studio med Stargate. De måtte ut med 435.000 for å vinne budrunden, og inviterer nå til audition for å få bli med til New York.

Mikkel Storleer Eriksen's mamma har demens. Nå donerer han bort en dag i studio til TV-aksjonen 2013.

Stargate har laget låter for noen av USAs største artister. Nå gir de bort tid i sitt New York-studio til høystbydende funder årets TV-aksjon 20. oktober. Her Mikkel Storleer Eriksen som er spesielt engasjert i demenssaken.

Norske Stargate står bak hitsingler fra blant annet Beyoncé, Rihanna og sist Ylvis' «The Fox».

Da klokken hadde rundet 23.40 søndag kveld, hadde Sukker.no punget ut hele 435.000 kroner for en dag med stjerneprodusentene.

Morten Gulliksen og Morten Berg

Morten Gulliksen og Morten Berg, som står bak datingnettstedet Sukker.no, bød høyest søndag kveld og stakk av med en dag i studio med Stargate.

Foto: Tor Lie

Inviterer til audition

En av eierne av Sukker.no, Morten Gulliksen, forteller at budrunden ikke var planlagt, men kom til ham i løpet av den siste halvtimen av auksjonen søndag kveld.

– Jeg satt og så på TV-sendingen og tenkte at dette kunne være en smart ting å bruke penger på. Det er en god sak å støtte og i tillegg en fin mulighet til å eksponere seg litt på en morsom måte.

Gulliksen forteller at han satt på telefon med medeier i Sukker.no, Morten Berg, hele veien av auksjonen. De har en plan om å være med til New York, og har tenkt å bidra med tekstskriving.

Sukker-duoen ønsker å invitere brukerne til USA.

– Vi tenker å ha en audition i Oslo hvor noen av de titusener av medlemmene av Sukker.no kan få prøve seg.

De har ikke sett for seg noe tidspunkt ennå, men håper det kan skje litt fram i tid for å lage et «morsomt opplegg».

– Vi håper Stargate kan bidra med litt sang og melodi, sier Gulliksen.

Mikkels mor har alzheimer

Mikkel Storleer Eriksen og Erik Thorstvedt

Auksjonarius, Erik Thorstvedt reiste til LA for TV-aksjonen for å møte Mikkel Storleer Eriksen. Han kom tilbake med en generøs gave til auksjonsstudioet sitt.

Foto: Privat

Inntektene møtet med Stargate genererer går til årets TV-aksjon, går til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid med demenssaken.

Mikkel Storleer Eriksen er svært engasjert i demenssaken, fordi hans mor fikk diagnosen alzheimer for 10 år siden. Da var hun bare 50 år gammel.

– Det var et sjokk for hele familien. Man tror demens er noe som kommer når man blir gammel, og forbinder det med eldre og gamlehjem. Plutselig finner du ut at du kan få demens allerede når du er 50, og faktisk ennå tidliger. Jeg fylte nettopp 40 år selv, da begynner man å tenke, sier stjerneprodusent og halvdel av Stargateduoen, Mikkel Storleer Eriksen.

– Håper på ny forskning

Den norske musikkproduksjons- og låtskriverduoen Stargate har vært involvert i produksjoner som har toppet Billboard Hot 100-listen hele fire ganger.

Les: Stargate til topps igjen

De har aldri tidligere stilt opp for TV-aksjonen eller gitt vekk studiotid til noen, bortsett fra Ylvis, da. Vi vet jo alle hvordan det gikk.

Stjerneprodusenten håper årets TV-aksjonen kan bidra til mer forskning på demens. Derfor donerer han bort en hel dag i studio til TV-aksjonen.

Vi kan ikke garantere at det blir en hit, men siste gang vi gjorde noe lignende lagde vi «The Fox».

Mikke Storleer Eriksen

– Vi gir bort en dag i platestudio i New York med Stargate. Den som vinner budet får bruke eller misbruke oss på den måten de vil. De kan spille inn sin egen låt, eller spille inn en låt vi har laget, sier Mikkel Storleer Eriksen.

Engasjert i demenssaken

Rihanna

Stargate-duoen har produsert flere hits for Rihanna.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Eriksen engasjerer seg spesielt i temaet unge med demens, som er kategorien moren hans tilhører.

– Når du er 50 vil du ikke trives på et hjem med gamle mennesker. Det er veldig viktig at det blir fokus på en voksende gruppe med yngre med demens. De trenger oppfølging og et annet miljø og andre løsninger og hjelpetilbud enn det som finnes i dag, sier han.

Eriksen forteller at den musikalske bakgrunnen sin har han fått av sin mor.

– Mamma jobbet som skuespiller i alle år. Vi hadde musikalsk barnehage hjemme da jeg vokste opp. At hun fikk alzheimer har stor betydning yrkesmessig for henne. Det er essensielt å huske tekster når du skal opptre. At hun ikke kan jobbe i en alder av 50-60 år har enorm betydning for henne personlig og familien rundt.

Han forteller at moren har taklet diagnosen kjempebra.

– Det er aldri noe sutring og klaging fra hennes side, men jeg skjønner likevel at det har vært kjempetøft å få den beskjeden.

Ylvis i Las Vegas

Ylvis i Las Vegas. Vil du jobbe med Stargate i deres New York-baserte studio? Hit tips: What does the reindeer say? ...

Foto: STEVE MARCUS / Reuters

Tøft å få alzheimer-beskjed

Han forteller at de har vært heldige. At moren går på en medisin som skal bremse utviklingen av sykdommen, og at hun ennå er såpass klar at hun kjenner dem igjen og at man kan snakke med henne.

– Det var tøft å få beskjeden om at mamma har alzheimer. Når en lege sier til deg at moren din kan være bortreist om 4-5 år, og at hun mest sansynlig må på et hjem. Det var ganske heftig for meg, sier Mikkel Storleer Eriksen.

Finnes ingen kur

Eriksen håper TV-aksjonen kan bidra til at det blir mer penger til forskning på demens, og han håper man kan finne en kur.

– Det tøffeste for familien er å vite at det ikke finnes noen kur. Det finnes ingen medisiner som reverserer demens, eller får det til å stoppe opp. Det går bare en vei og det er nedover. Ved hvilken som helst annen sykdom er det et ørlite håp om at du kanskje kan bli frisk. Får du alzheimer i dag er det veldig lite og ingen håp, sier Eriksen.

Nasjonalforeningen for folkehelsen skal fordele pengene som samles inn på tre viktige hovedområder: Forskning, informasjon- og opplæring, samt frivillig arbeid for personer med demens og deres pårørende.

Blant fjorårets gjeve auksjonsgjenstander var et møte med Justin Bieber. Alt i alt dro auksjonen inn 2,1 millioner kroner til TV-aksjonen.