Hopp til innhold

«Toyota'n til Magdi» auksjoneres bort, igjen!

Nå er den rustet opp, EU-godkjent og klar for nye eiere. «Toyota'n til Magdi» skal nok en gang under hammeren ved årets TV-aksjon på NRK.

«Toyota'n til Magdi» auksjoneres igjen bort under TV-aksjonen 2013.

VIDEO: «Toyota`n til Magdi» er auksjonsgjenstand under årets TV-aksjon. Den ble også auksjonert bort i fjor, da til inntekt for Amnesty International. Her med sine nye eiere under Jugendfest i Ålesund. F.v. Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe Diem, Kaldhols sønn, Roger Kaldhol og Severin Gjerde. Videobilder: Ole-Ottar Høgstavoll.

Bilen ble også i fjor auksjonert bort under TV-aksjonen, eller P3-aksjonen, som den gang samlet inn penger til Amnesty International.

Den røde Corollaen ble kjent under megahiten «Toyota'n til Magdi», hvor Karpe Diem rapper om at de heller vil bruke penger på å lønne bandet sitt, enn på en ny bil. I fjor ga de den imidlertid videre til et godt formål.

Årets auksjon finner du her, og du kan legge inn ditt bud på Toyotaen eller andre objekter allerede nå.

Kjøpte den for 55.000

Karpe Diem

Karpe Diem med Toyotaen før den ble auksjonert bort i fjor.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Det var bedriften Sevi AS fra Fosnavåg på Sunnmøre som endte med høyeste bud på 55.000 kroner. I tillegg la Toyota Norge ut tilsvarende sum for å bidra til auksjonen.

Administrerende direktør i Sevi, Roger Kaldhol, sa til lokalavisa etter auksjonen at «de har stor sans for artistene, og håper salget kan bidra til å gi Amnesty mer oppmerksomhet blant ungdom, ettersom mange unge hører på Karpe Diem.»

EU-godkjent

Den slitne 97-modellen er nå rustet opp, EU-godkjent, og klar for å dra ut på nye eventyr.

– Det var hele tiden en plan om at kjøpet skulle gå til veldedige formål, og ikke at vi skulle bruke den kommersielt sett.

Kaldhol forteller at de har brukt endel penger på å få bilen EU-godkjenning, slik at den kan få et videre liv.

– Det er et viktig symbol for ungdommen og den gode sak, sier han til NRK.

Se musikkvideoen til «Toyota'n til Magdi» nederst i saken.

– Håper bilen kan være et symbol på gode verdier

Kaldhol forteller at de har hatt masse moro med bilen etter at de overtok den.

– Vi har møtt Karpe Diem ved flere anledninger, blant annet på festivalen Jugendfest i Ålesund, der bilen fikk møte igjen sin gamle eier. Det ble endel glede ut av det, forteller Kaldhol.

Nå gir han bilen tilbake til TV-aksjonen, som i år samler inn penger til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens.

– Vi håper selvsagt at bilen kan få inn like mye penger i år som i fjor.

Kaldhold sier de egentlig hadde tenkt å foreslå for neste eier at også de kunne gi den tilbake til aksjonen i 2014, men vil ikke legge noen føringer for Toyotaens fremtidige eier.

– Det er kanskje ikke bruksverdien som er den største her, men symbolverdien,. De holdninger og verdier som disse guttene står for stemmer bra overens med våre verdier, og vi håper at bilen kan være et symbol på det.

Se og by på flere auksjonsgjenstander til inntekt for Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid for demenssaken her: TV-aksjonen 2013