Zenit slår tilbake etter Lerkendal-bråk

Zenit St. Petersburg-fans gjorde hærverk på Lerkendal torsdag, men nå legger representanter for den russiske klubben deler av ansvaret tilbake på Rosenborg.

Gruppespill Europa League 2017: Rosenborg-Zenit (1-1).

Russiske supportere kastet trøya på Lerkendal torsdag.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Bortefansen skal ha ødelagt minst 80 tribuneseter i forbindelse med torsdagens europaligakamp.

Zenit er kritisk til RBK

I en uttalelse til nyhetsbyrået Tass i hjemlandet anklager nå Zenit-ledelsen Rosenborg for ikke å operere med vandal-sikre seter, melder VG.

Og det er i strid med internasjonal praksis at det ikke er utstyrt med vandal-sikre seter, melder storklubben i den aktuelle uttalelsen.

Videre anklages RBK for ikke å ha tatt sikkerheten tilstrekkelig på alvor.

– Zenit vil ikke frikjenne seg for ansvar for de skader som er forårsaket av våre fans, men det er ingen grunn til å lete etter onde hensikter. Det er slike ting som skjer når ikke gjestetribunen er ordentlig forberedt, skriver Zenit til Tass.

RBK skal ha gjennomgang med UEFA

Underveis i kampen viste TV-bildene russiske supportere i bar overkropp, selv om gradestokken i Trondheim så vidt var på plussiden. Russerne skapte et voldsomt leven, men det satte også sine spor.

– De har ødelagt en del. Vi skal ha en gjennomgang med UEFA nå, og jeg vet at UEFAs delegat er informert om forholdet og har besiktiget de «tannløse» stolrekkene, sier Roar Munkvold, leder for økonomi og eiendom i Rosenborg til NRK.

Kampen i Trondheim endte til slutt 1-1 etter at gjestene fra Russland utlignet på overtid.

Slik så Lerkendal stadion ut etter at Zenits supportere hadde forlatt stadion.

Slik så Lerkendal stadion ut etter at Zenits supportere hadde forlatt stadion.

Foto: PRIVAT