NRK Meny
Normal

Vil ha ambulansefly til Værnes

Trønderske politikere krever at det stasjoneres et ambulansefly på Værnes.

- Værnes er en godt utbygget flyplass og avstanden til St.Olav er kort, sier Alf Daniel Moen, fylkesråd i Nord-Trøndelag. Han mener at Værnes er oversett av Luftambulansetjenesten og mener at flyplassen må få overta ett av landets ambulansefly.

Værnes ikke nevnt

I dag er det sju ambulansebaser i landet, men ingen i Trøndelag. Nå skal hele ordningen med døgnbemannede flyambulanser vurderes på nytt og det er foreslått å legge ned i Brønnøysund og flytte flyet til Bodø. Værnes er ikke en gang nevnt i utredningen som nå er ute til høring.

- Det synes jeg er litt overraskende, men vi vil selge inn Værnes og forsikre oss om at flyplassen er med i vurderingen, sier Alf Daniel Moen.

Politisk kamp

Saksbehandler Pål Madsen i Luftambulansetjenesten vil ikke kommentere saken, men innrømmer at det blir politisk kamp om ambulanseflyene. Trolig vil Stortinget avgjøre striden til våren. Heller ikke Helse Midt-Norge vil kommentere Værnes-kravet. Men både Stjørdal kommune og fylkeskommunen i Nord-Trøndelag frykter for beredskapen hvis hele kysten mellom Bodø og Ålesund blir uten ambulansefly.

 

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.