NRK Meny
Normal

Videre til semifinale i VM i kickboksing

– Det var deilig å komme i gang, sier Birgit Reitan Øksnes.

Birgit Reitan Øksnes

Birgit Reitan Øksnes i rødt slår hardt fra seg i ringen.

Foto: Per Andreas Ringsby

31-åringen fra Steinkjer har vunnet EM og VM-gull som både proff og amatør. Nå skal hun forsvare amatør-tittelen som hun tok i 2013. Første kamp i mesterskapet gikk torsdag mot Jackie Brits fra Sør-Afrika. Øksnes dro i land seieren etter en tøff kamp der begge fikk inn et par treffere.

– Det kilte virkelig i magen før jeg gikk inn i ringen. Det var deilig å komme i gang, sier Øksnes etter kampen.

Føler seg bra

Hun sier at hun føler seg pigg etter åpningskampen.

– Jeg føler meg veldig bra. Jeg har bare ventet på å entre ringen, og nå føler jeg virkelig at mesterskapet er i gang.

Nå er hun klar for semifinale på fredag, og gleder seg til fortsettelsen

– Nå er det bare å kjøre på videre. Jeg er veldig fornøyd med hvordan kombinasjonene mine satt. Nå skal jeg forbedre meg til neste kamp, og finpusse på teknikken, sier Øksnes.

Landslagssjefen har stor tro på at Øksnes kan vinne nok en tittel.

– Birgit er en av favorittene til mesterskapet i sin klasse. Hun er sterk og har det taktiske og tekniske inne. Men det er en veldig tøff klasse hun bokser i, med sterke nasjoner. Det er alltid små marginer i slike mesterskap, sa landslagssjef Gjermund Nesland til NRK før kampen.

Øksnes ble historisk da hun var den første som bokset en profesjonell kamp i Norge. Det endte med VM-tittel.

Stor forskjell fra proffkamp

Når det er amatørstevner har kickbokserne beskyttelse. De har på seg hjelm og tykkere hansker. Formatet er som et sluttspill i andre idretter, og Birgit må vinne to kamper på to dager før en eventuell finale på lørdag.

– Det er en stor utfordring å gå flere kamper på så kort tid. Det å unngå store smeller er spesielt viktig, og restituere godt mellom kampene. Samtidig gjelder det å ha fullt fokus på den nåværende kampen, og ikke se framover mot neste kamp, eller dvele ved den forrige. Om du vinner til tross for en dårlig kamp må du bare glemme det, og kjøre på videre. Men Birgit er sterk og rutinert, så det går nok bra, avslutter Nesland.

Birgit Reitan Øksnes fra Steinkjer jubler over sitt første VM-gull for profesjonelle på hjemmebane lørdag kveld.500 tilskuere fulgte den spennende VM-kampen i kickboksing i Samfunnssalen i Oslo lørdag kveld. Kampen er historisk og det er første gang at det kjempes om VM-titler i proffboksing i Norge uten bruk av hjelm.

Her kan du se høydepunkter fra kampen der Birgit tok VM-tittelen på hjemmebane.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25