– Han er et unikum

Han har stått på for ungdommen siden 1994 gjennom blant annet organisasjonen MOT. Nå er Atle Vårvik foreslått som Årets trønder.

Atle Vårvik

Atle Vårvik har jobbet med holdningsskapende arbeid blant ungdom i mange år. Nå er han foreslått som kandidat til Årets trønder.

Foto: KIM NYGÅRD / Adresseavisen

– Han har en lidenskap i bunn som gjør at han får til utrolig mye, sier kollega og administrativ leder i MOT, Geir Nesset.

Sammen med Johann Olav Koss starta Atle Vårvik opp mot vinteren 1997. Da hadde han allerede jobbet med holdningsskapende arbeid i noen år.

Siden begynnelsen til MOT i 1997 har organisasjonen vokst seg ut fra Tollbua i Trondheim til å bli en organisasjon med 21 ansatte årsverk, 6100 medarbeidere som jobber med MOT.

"MOT er en organisasjon som har inspirert meg. De engasjerer seg i ungdommen. Det er i møtet med dem som jobber med MOT at man kan se hva de står for" skriver ei av dem som har foreslått Kvårvik og MOT

– Dette er veldig artig og ærefullt! Det er så mange som fortjener prisen Årets trønder at bare det å bli foreslått er stort, sier Atle Vårvik.

Selv om det er hans navn som er foreslått ser han på dette som en berømmelse for jobben alle medarbeiderne i MOT gjør.

Atle Vårvik, leder for MOT

Atle Vårvik er kjent for å være engasjert når han snakker med ungdom. Her under et foredrag på Hell.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Jakter på kandidater

Adresseavisen og NRK Trøndelag kårer for fjerde gang Årets trønder i fellesskap. I den forbindelse ønsker mediehusene å få inn forslag til hvem dere mener fortjener hedersprisen.

Vi er på jakt etter en eller flere personer som har utmerket seg og løftet fram Trøndelag. Det kan være noen fra kulturen, idretten eller samfunnet for øvrig. Vedkommende må ha gjort en innsats utover det som kan forventes og ved det ha bidratt til noe positivt.

Du kan sende inn ditt forslag til Årets trønder 2013 fram til fredag 15. november.

– Urettferdig

Etter at det mandag ble åpnet opp for å foreslå kandidater har det strømmet inn med forslag. Vårvik mener at det er litt urettferdig at han blir foreslått.

– Jeg kan ikke ta det alt for personlig at jeg blir foreslått. Dette er en anerkjennelse av den jobben tusenvis av medarbeidere i MOT gjør hver dag, sier Vårvik.