Hopp til innhold

Tror Wiik melder seg

Politiet har håp om at drapsdømte Terje Wiik nå vender tilbake til Ila Landsfengsel etter å ha vært på rømmen i snart ei uke.

Terje Wiik
Foto: NRK

Wiik har hatt permisjon fra fengslet, og stakk av til Strasbourg for å møte en saksbehandler ved Menneskerettighetsdomstolen.

Etterforskningsleder Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt sier til NRK at de har hatt kontakt med Wiik, og tror han nå vil melde seg.

Sterkere tro på løsning

- Vi har dialog med Wiik. Etter denne kontakten har vi sterkere tro på at dette vil løse seg, og at Wiik vil melde seg i i løpet av dagen, sier Brubakk.

Han vil ikke si hvilken dialog de har hatt, men sier at den ikke har foregått direkte mellom Wiik og politiet.

Politiadvokat Kai Vaag bekrefter også at de har fått opplysninger som tyder på at Wiik vil melde seg i løpet av dagen. Han vil ikke si hvordan de har fått disse opplysningene.

-Vi har opplysninger som tilsier at han har vært i utlandet fram til for kort tid siden, noe mer enn det vil jeg ikke si, sier Vaag.

Det er tidligere kjent at Wiiks advokat John Christian Elden har hatt kontakt med Wiik i løpet av helga.

- Feil å gi Wiik permisjon

Direktør Knut Bjarkeid ved Ila Landsfengsel sier de gjorde grundige vurderinger før de ga Terje Wiik permisjon.

I etterpåklokskapens lys er det klart at denne beslutninga var feil, og vi skal nå gå gjennom de vurderingene som er gjort i denne saken, sier Bjarkeid.

Wiik har hatt permisjon fra fengselet 24 ganger de siste fem årene, og har møtt opp i fengselet til avtalt tid hver gang fram til den siste permisjonen.

Terje Wiik ble i 1999 dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for drapet på sin tidligere kjæreste Inger Lise Bakken. Hun ble forgiftet over lengre tid med tungmetallet thallium.