Trippel seier til Lånkerevyen

Lånkerevyen stilte sterkt i årets revy-NM. Hele fire revynummer var med i finalen, og tre av dem fikk pris. Blant dem, var den gjeveste prisen.

Snedig scenebilde

Lånkerevyen fikk prisen for årets revynummer med sketsjen 'Snedig scenebilde'.

Foto: Rikke Lunde Andersen / NRK

Norgesmestere i revy, beste sceneløsning og beste tekst, det kan Lånkerevyen skryte av etter kveldens finale.

Hvordan føles det?

– Nei, det vart litt my herre, sier en glad og overrasket Thomas Woldseth, fra Lånkerevyen.

Tre NM-titler og en Toilling-pris

Han har stått på scenen i alle numrene som Lånkerevyen vant. Men det er ingen tvil om at Lånkerevyen føler at de har vunnet som et lag. Tårer, klemmer, latter og smil går på rundgang mens de gratulerer hverandre.

Det var nummeret «Snedig scenebilde» som gikk av med den store seieren i revy-NM. «Trojansk hest» fikk prisen for beste revynummer og vant også Toillingprisen tidligere i dag. Nummeret «Rødhette» fikk prisen for beste scenefremføring. Alt dette fremført av deltakere i Lånkerevyen som kommer fra Lånke i Stjørdal kommune.

Trøndere og Tromsøværinger til topps

I tillegg ble det delt ut fire priser til. Årets beste monolog gikk til Kvitter fra Knotten med revynummeret «Selvbilde». Det var Aina Kristiansen fra Trondheim som fremførte monologen til stor jubel for publikum.

Årets beste musikalske nummer gikk til «Hageidyll» med Malangsrevyen. Det var også Malangsrevyen som fikk prisen for beste sketsj med «Siste måltid».

Overrasket alle

I år fikk juryen også utdele en fripris, uavhengig av hvem som var i finalen. Prisen gikk til Namsosjenta Martine Hattestad Kveli, som deltok i ungdomsgruppa med nummeret «Stretch up».

– Det er helt utrolig. Jeg var ikke engang i finalen, også står jeg plutselig her med en NM-pris i handa, sier den unge jenta rørt.

Martine Kveli vant fri-prisen

En stolt og rørt Martine Hattestad Kveli viser frem prisen hun vant i revy-NM.

Foto: Rikke Lunde Andersen / NRK