NRK Meny
Normal

Tre taxisjåfører tiltalt for grovt bedrageri

Politiet mener tre av taxisjåførene i Namsos hadde en sentral rolle i den samlede overfaktureringen av skoleskyss.

Taxi

Politiet har kommet fram til at 18 personer og foretak står bak taxi-jukset i Namsos.

I 2013 mottok politiet en anmeldelse fra Nord-Trøndelag fylkeskommune som gjaldt overfakturering av skoleskyss med drosje foretatt av løyvehavere knyttet til Namsos Taxi.

Overfaktureringen hadde ifølge anmeldelsen skjedd ved at taksameteret i drosjene ble brukt i strid med lovverket og det som var avtalt med fylkeskommunen. Det ble altså registrert og fakturert skolekjøring i et større omfang enn det som virkelig hadde funnet sted.

Politiet skriver i en pressemelding at overfaktureringen er blitt beregnet til rundt 470 000 kroner i tidsrommet august 2011- juni 2013.

18 personer og foretak jukset

24 personer har vært mistenkt i saken. For seks av de mistenkte er sakene henlagt.

Når det gjelder virksomhetene til personer med drosjeløyve, er det gitt bot på 30 000 kroner som foretaksstraff ovenfor totalt ni foretak. I disse foreleggene er også fylkeskommunens erstatningskrav ovenfor den enkelte virksomhet tatt med.

Det er gitt personlig straff ved forelegg på bot ovenfor seks løyvehavere. Disse bøtene er på mellom 12 000 og 25 000 kroner.

Tre løyvehavere skal ha hatt en sentral rolle og er tiltalt for grovt bedrageri. Det er ikke bestemt når hovedforhandlingen i saken skal gå.

Når det gjelder løyvene til de som er omfattet av straffesaken, er det Nord-Trøndelag fylkeskommune som løyvemyndighet som tar stilling til spørsmålet om disse fortsatt får beholde sine løyver.