Tre Små Kinesere er tilbake

Gjenforeningskonserten med trioen er allerede utsolgt.

Tre Små Kinesere

Tre Små Kinesere er tilbake i manesjen.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Trøndergruppa Tre Små Kinesere gjør comeback etter at de la inn årene i 2005. Fem år eldre og litt mer grå i barten har de sluppet singelen «Gode daga» og 14. april holdes den første konserten på Royal Garden i Trondheim.

Vil hjem til Tre Små

Det var i 1988 at Ulf Risnes , Øystein Hegge og Baard Slagsvold dannet gruppa som skulle holde en mengde konserter og gi ut ni cd-album frem til gruppa ble oppløst i 2005.

– Det er viktig for meg at Tre Små Kinesere er sammen igjen. Det er der jeg hører hjemme og hvis vi får dette hjemmet til å fungere, så er jeg jo hjemme. Og det er jo der jeg trives, sier gitarist og vokalist Ulf Risnes til NRK under øvingene før konserten.

Se Ulf Risnes spille «Gode daga»

Video GODE-DAGER-140410W-ST_TL.mp4

Jubel og sprell

Risnes gleder seg til å komme på scenen etter oppholdet fra trioen, men er spent på hvordan gjensynet med publikum kommer til å bli.

– Jeg ser frem til å komme på scenene og forhåpentligvis se masse glade folk. Kanskje synger de med også, sier Risnes.

Tangent-traktør Øystein Hegge deler Risnes' spenning før gjenforeningen.

– Det er veldig spennende. Vi håper at folk omfavner oss igjen. Jeg håper jo at folk jubler og spreller i salen når vi kommer, sier Hegge.

Kineser-abstinens

Det var uenigheter mellom frontfigur Ulf Risnes og kontrabassist Baard Slagsvold som førte til at gruppa bestemte seg for å ta en pause på ubestemt tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tre Små Kinesere, Ulf Risnes, Baard Slagsvold og Øystein Hegge i 2003

Tre Små Kinesere med orginalbesetningen i 2003. Ulf Risnes, Baard Slagsvold og Øystein Hegge.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Den akustiske trioen sang sist på trondhjemsdialekt under en gjesteopptreden på Den kinesiske mur i 2007, siden har det vært stille fra de trønderske kinserne.

Hvordan blir det å fortsette uten Baard?

– Vi vet jo at han har det bra, sier Risnes.

Nå er imidlertid trioen tilbake, riktignok er en tredjedel av gruppa skiftet ut. Truls Waagø overtar sammen med kontrabassen sin etter Baard Slagsvold.

– Vi har hatt litt abstinenser etter at vi la instrumentene på hylla. Det betyr en god del å komme sammen igjen. Det er godt å komme inn i miljøet igjen. Det har vært et savn, sier Hegge, som har store forventinger til den nye kinseseren i bandet.

– Han har sine kvaliteter gjennom sin klassiske bakgrunn. Han behersker alle strykerarrangement. I tillegg synger han som en gud, så han sklir rett inn, understreker Hegge.

Drømmejobb

Truls Waagø

Truls Waagø

Foto: Erland Knutsen / NRK

Truls Waagø har tidligere vikariert sammen med kineserne, men nå er han blitt fast medlem.

– Å bli den tredje kineseren er en drømmejobb for meg. Da de spurte om jeg ønsker å bli med, svarte jeg ja med en gang. Det var bare å slå til, sier den ferske kineseren.

Waagø spiller kontrabass i Trondheim Symfoniorkester , men har også dukket opp i flere band med variert reportoar som Motorpsykkel og Tango Concertino og Revolver.

– Tre Små Kinesere har lett tilgjengelig musikk med gode tekster og det passer meg bra, sier Waagø, som likevel mener det skal bli tøft å fylle plassen etter Baard Slagsvold.

– Det er store sko å fylle, for Baard er en stor musiker, men jeg håper jeg skal klare det. Det var kanskje derfor de andre spurte meg?

Ny plate

Trøndertrioen er kjent for sine popballader og for plata Luftpalass fikk de i 1991 Spellemannsprisen i kategorien pop. Plate nummer fire, Hjertemedisin, ble en ny suksess og Tre Små Kinesere kunne igjen innkassere en Spellemannspris som beste gruppe.

I juni planlegges bandets niende album. Singelen " Gode daga" fra den nye skiva er allerede å høre på radioen.

Fortsatt kan det virke som om trioen er like populær, for allerede en uke før konserten var det ikke flere billetter igjen.

– Det kommer til å bli kjempeartig. Det kommer så mye folk og de kan sikkert tekstene bedre enn meg. Det blir nok høy allsang-faktor, ler Truls Waagø.