Tettey: – Det er den ultimate kampen

På mandag spiller Alexander Tettey en av sine viktigste kamper hittil i karrieren. Tettey og Norwich spiller om 1,4 milliarder kroner og opprykk til Premier League foran 90 000 tilskuere på Wembley.

Alexander Tettey

VIL TIL PREMIER LEAGUE: Tettey har spilt i Norwich siden 2012 og har kontrakt ut neste sesong. Nå er han og Norwich en kamp unna Premier League-spill neste sesong.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Etter to tøffer kamper mot Jonathan Parrs Ipswich er Tettey og Norwich klare for opprykksfinale til Premier League mot Middlesbrough. Midtbanespilleren gleder seg til kanskje den viktigste fotballkampen hittil i karrieren.

– Jeg vil spille denne kampen for enhver pris. Det er den ultimate kampen. Mitt mål i starten av sesongen var å komme tilbake til Premier League, og jeg vet at vi er gode nok, sier Tettey til klubben hjemmeside.

LES: «Mourinhos nikkedukke» til Premier League?

– Kommer til å bli utrolig

Den trønderske midtbanespiller er ikke ukjent med store anledninger. Tettey debuterte i Champions League som 19 åring foran 65 000 tilskuere på Santiago Bernabéu mot Real Madrid. Siden den gang har han vært med på å slå Valencia og Chelsea i Champions League med Rosenborg.

Han hadde muligheten til å spille på Wembley i fjor, da Norge møtte England til treningskamp. 29-åringene ble sittende på benken hele kampen og er derfor ekstra lysten på å få med seg mandagens kamp.

– Den store banen vil gi oss stort rom å spille på. Forhåpentligvis vil det gi oss en god flyt. Å ha 40 000 Norwich-fans på Wembley kommer til å bli utrolig, sier Tettey til Norwich hjemmeside.

LES: Tettey etter selvmålet: – Nå tenker jeg bare fremover

Den ultimate premien

Etter to tette oppgjør mot Ipswich i semifinalen kan Norwich ta steget opp i det øverste selskap igjen.

Alexander Tettey og hans lagkameratar er 90 minutter – pluss eventuelle ekstraomgangar og straffespark – unna retur til Premier League, som de rykket ned fra for et år siden.

For fotballgale nordmenn er også et annet aspekt ved kampen. Hvis Tettey og Norwich taper kampen, risikerer vi å få tidenes første Premier League-sesong uten en eneste nordmann.

– Vi skal gi fansen det vil ha. Vi må gi dem opprykk. Det er den ultimate premien å spille på en så massiv stadion med så mye historie, foran 90.000 mennesker. Å vinne mot Ipswich var bra, men det er å vinne finalen på Wembley vil bety mye mer, forteller Tettey.

LES: Tettey håper på «crazy fans»