Fra Filippinene til Skandia Cup

Etter over tre døgn på reise fra Tacloban i Filippinene landa endelig fotballaget til Streetlight på Værnes. En kronerulling har brakt dem hit, åtte ungdommer fra tøffe kår skal nå få oppleve Røros, Trondheim og Skandia Cup.

Phoenix FC, Streetlights fotballag har landa på Værnes

Etter over tre døgn på reise fra Tacloban i Filippinene landa endelig fotballaget til Streetlight på Værnes.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Fra 30 varmegrader til 6 i Trondheim. Kontrastene er store for ungdommene som i ettermiddag landa på Værnes. De er tilknyttet organisasjonen Streetlight som hjelper barn og ungdommer i den filippinske byen Tacloban.

Organisasjonen ble kjent over hele Norge da Filippinene i november 2013 ble rammet av den kraftigste stormen som noensinne er registrert over land.

Nå ønsket lokale krefter i Trøndelag å gi barna en flott opplevelse og samla inn rundt 300.000 kroner for å fly laget til Norge slik at de kunne delta i Skandia Cup.

– Det er meget kaldt i Norge

Eivind Bratseth (rød caps på bildet) har jobba som frivillig i et halvt år for Streetlight på Filippinene og har nå en deltidsstilling for å organisere det to uker lange oppholdet i Norge. Han stod klar på Værnes for å ta imot de åtte ungdommene og lagets tre trenere.

– Det var helt fantastisk og rørende å treffe dem på flyplassen, sier Braseth.

Han forteller videre at det var en sliten men glad gjeng som landa etter tre døgn på reisefot. De neste to ukene skal de oppleve forskjellige deler av Trøndelag.

– Guttene var tydelige på at det er meget kaldt i Trøndelag, de første fire dagene skal de være på MOT-camp på Gråkallen, og de har allerede tatt på seg lue og ytterjakker, smiler Bratseth.

Barn fra Phoenix FC på Værnes etter tre døgns reise

Barn fra Phoenix FC på Værnes etter tre døgns reise fra Filippinene.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Stort spleiselag

På torsdag drar ungdommene til Røros hvor de vil spille noen kamper i forbindelse med Bergstaden Cup. Fra søndag er de igjen i Trondheim og skal spille i Skandia Cup. Hele uka vil de bo på Scandic Lerkendal som sponser gratis opphold for hele gruppen.