NRK Meny
Normal

Stopper ambulansemillioner

Styret i Helse Midt-Norge vedtok i dag å stoppe utbetalingen av tilleggskompensasjon til Namsos Trafikkselskap og Inntrøndelag Ambulanse.

Illustrasjonsfoto
Foto: Colorbox

En ny gransking viser at dette er ulovlig statsstøtte. Styreleder Kolbjørn Almlid i Helse Midt-Norge ser svært alvorlig på saken.

- Det er først nå at det kommer opp at dette er brudd på reglementet for statsstøtte og vi tar konsekvensen av det, sier Almlid til NRK.

Omstridt avtale

Avtalen de to selskapene fikk med Helse Midt-Norge ville gitt dem totalt 85 millioner kroner utover det som sto i anbudet. Dette har vakt oppsikt og 17 selskaper har klaget på kontrakten. Den første rettsaken i kjølvannet av ambulansesaken er berammet i januar.

19,2 millioner kroner er allerede gitt i ulovlig støtte til de to ambulanseselskapene. Disse pengene kan bli krevd tilbakebetalt.

- Det var ikke grunnlag for det i dag, vi må ha en juridisk betenkning på det spørsmålet og vi vil komme tilbake til dette på nyåret, sier Kolbjørn Almlid.


- Vondt og vanskelig

Styrelederen sier dette har vært en svært vond og vanskelig sak både for styret, administrasjonen og for Helse Midt-Norge.

- Først og fremst er det viktig for styret å rette opp det som er gjort feil, og sørge for å sikre at vi har en topp ambulansetjeneste, sier Kolbjørn Almlid.

- Et avtalebrudd

Ledelsen i Namsos Trafikkselskap ble orientert om saken torsdag morgen og er svært overrasket over styrevedtaket.

_ Vi oppfatter at vi har en bindende avtale med Helse Midt-Norge, både den opprinnelige avtalen og tilleggsavtalen er bekreftet både av styret og ledelsen i helseforetaket. Vi mener dette er et brudd på inngåtte avtaler, sier Odd Ivar Løvhaugen, administrerende direktør i Namsos Trafikkselskap.

Video: stopper omstridt ambulanseavtale

Video nsps_upload_2008_12_18_18_5_26_639.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.