Stjørdal kommune snur – beholder to av tre skoler

Formannskapet i Stjørdal har tidligere gått inn for å legge ned grendeskolene Forradal, Flora og Skjelstadmark. Slik blir det ikke.

Pressekonferanse Stjørdal

Høyre og FrP gjorde helomvending og gikk inn for å beholde to av skolene.

Foto: Nareas Sae-Khow / NRK

På en pressekonferanse i dag ble det klart at skolene Forradal og Skjelstadmark likevel ikke blir lagt ned. Vedtaket om å legge ned Flora skole blir stående.

– Når det gjelder skolestruktur vil det ble fremmet et felles forslag med den konsekvens at Skjelstadmark- og Forradal skole består, men hvor Flora oppvekstsenter blir lagt ned, sa ordfører Ivar Vigdenes (Sp) under pressekonferansen.

– Godt fornøyd

– Dette er et forslag som ikke er i trå med noen partis primærstandpunkt, men det er et punkt hvor vi har kunne møtes, sa Vigdenes.

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes (Sp)

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) ønsket å beholde alle tre skolene. Slik blir det ikke.

Foto: Jørgen Leangen / NRK

Bakgrunnen for at politikerne tidligere ønsket å legge ned skolene var å bygge en ny barneskole i Hegra og samtidig pusse opp Hegra ungdomsskole.

– Vi er godt fornøyd med resultatet, det er likevel ikke i trå med vårt primærstandpunkt. Vi hadde ønsket å opprettholde alle, men det var dette vi klarte å få til, sa ordfører Ivar Vigdenes (Sp) etter pressekonferansen.

– Samtidig har vi sikret at det kan bli privat skoledrift i Flora, legger han til.

I dag er det 29 elever og fem lærere ved Flora oppvekstsenter.

– De raserer bygdesamfunnene rundt Stjørdal.

Helomvending fra KrF og Frp

KrF og Frp har tidligere vært for en nedleggelse av de tre skolen. Nå har de snudd.

– Vi har egentlig ikke vært så tydelige på grendeskolene, men vi har landet på dette standpunktet etter en grundig vurdering i gruppa. Vi endret standpunkt i går kveld, og det viser at vi tar dette på det største alvor, Sier Nelly Lian (Frp)

– Jeg vil poengtere at dette alternativet var det Frp som kom med, legger hun til.

Tidligere var Høyres seks representanter for nedleggelse av alle tre skolene. Nå går de inn for å beholde to av skolene.

Denne løsningen har også ført til en ny sammarbeidskonstellasjon på borgelig side i Stjørdal. Venstre, som har samarbeidet med den borgelige siden i mange år, blir nå byttet ut med Miljøpartiet de Grønne.

Demonstrerer mot skilenedleggelse

Saken skal behandles under et kommunestyremøte torsdag kveld. Barn fra en av skolene har lagd banner for å demonstrere mot nedleggelse.

Foto: Nareas Sae-Khow / NRK