- Greit at vi er litt vekke fra hverandre

Det går mot et spent klima i bystyret etter at rådmann Snorre Glørstad i går trakk seg fra stillingen.

Rådhuset i Trondheim

Det er en spent politisk stemning på rådhuset i Trondheim etter at rådmann Snorre Glørstad trakk seg onsdag.

Foto: Tor Beisvåg

Det politiske klimaet i Trondheim er mer spent enn på lenge. Beskyldningene hagler mellom begge partene dagen etter at rådmannen trakk seg etter beskyldningene om løgn om løgn fra gruppelederen i Høyre, Yngve Brox.

- Jeg regner med at bystyreflertallet og opposisjonen, spesielt Høyre, vil ha en skarpere tone seg imellom en periode nå, sier valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU.

Les også:

Manglende arbeidsgiverforståelse

Rita Ottervik

Ordflrer Rita Ottervik har kommet med krass kritikk av Yngve Brox i etterkant av rådmannens avgang.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Snorre Glørstad sa da han trakk seg at han ikke kan fortsette i jobben som rådmann siden han ikke lenger har tilliten til Høyre-lederen i byen. I et intervju i Adresseavisen beskyldte Brox rådmannen for å ikke snakke sant i Kraftfondsaken.

Ordfører Rita Ottervik sier i en uttalelse på kommunens hjemmeside at hun beklager rådmannens avgang og at bystyremedlemmer ikke forstår sin rolle som arbeidsgivere.

Det får Brox til å reagere.

- Jeg synes dette er veldig voldsomt. Jeg forstår ikke at ordføreren sier det hun sier. Det må være anledning til å delta i en debatt rådmannen selv startet i offentligheten. Om ordføreren mener det er feil, så er vi veldig, veldig uenig, sier Brox.

- Bra med ferie

Yngve Brox er gruppleder for Høyre i Trondheim.

Yngve Brox (H) er spent på hvordan stemningen i bystyret blir utover høsten.

Foto: Høyre. / NRK

Bystyret har nå sommerferie, men Brox tror i likhet med Todal Jenssen at det kan bli en spent stemning når politikerne samles igjen over sommeren.

- Det gjenstår å se. Men akkurat nå er det veldig greit at ordføreren og jeg har litt ferie og er vekke fra hverandre en stund, sier Brox.

Video fra Trøndelag

I 2016 har det vært nesten 10 000 viltpåkjørsler. 1/4 av dem skjer i Trøndelag.
Fikk heder for sitt arbeid med mangfold og inkludering.
Etter år med hus-okkupasjoner og ungdomsopprør ble Svartlamoen boligstiftelse til, etter våpenhvile med Trondheim kommune. 
Det er faktisk 15 år siden kampen sto om det gamle arbeider-boligstrøket.