NRK Meny
Normal

- Greit at vi er litt vekke fra hverandre

Det går mot et spent klima i bystyret etter at rådmann Snorre Glørstad i går trakk seg fra stillingen.

Rådhuset i Trondheim

Det er en spent politisk stemning på rådhuset i Trondheim etter at rådmann Snorre Glørstad trakk seg onsdag.

Foto: Tor Beisvåg

Det politiske klimaet i Trondheim er mer spent enn på lenge. Beskyldningene hagler mellom begge partene dagen etter at rådmannen trakk seg etter beskyldningene om løgn om løgn fra gruppelederen i Høyre, Yngve Brox.

- Jeg regner med at bystyreflertallet og opposisjonen, spesielt Høyre, vil ha en skarpere tone seg imellom en periode nå, sier valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU.

Les også:

Manglende arbeidsgiverforståelse

Rita Ottervik

Ordflrer Rita Ottervik har kommet med krass kritikk av Yngve Brox i etterkant av rådmannens avgang.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Snorre Glørstad sa da han trakk seg at han ikke kan fortsette i jobben som rådmann siden han ikke lenger har tilliten til Høyre-lederen i byen. I et intervju i Adresseavisen beskyldte Brox rådmannen for å ikke snakke sant i Kraftfondsaken.

Ordfører Rita Ottervik sier i en uttalelse på kommunens hjemmeside at hun beklager rådmannens avgang og at bystyremedlemmer ikke forstår sin rolle som arbeidsgivere.

Det får Brox til å reagere.

- Jeg synes dette er veldig voldsomt. Jeg forstår ikke at ordføreren sier det hun sier. Det må være anledning til å delta i en debatt rådmannen selv startet i offentligheten. Om ordføreren mener det er feil, så er vi veldig, veldig uenig, sier Brox.

- Bra med ferie

Yngve Brox er gruppleder for Høyre i Trondheim.

Yngve Brox (H) er spent på hvordan stemningen i bystyret blir utover høsten.

Foto: Høyre. / NRK

Bystyret har nå sommerferie, men Brox tror i likhet med Todal Jenssen at det kan bli en spent stemning når politikerne samles igjen over sommeren.

- Det gjenstår å se. Men akkurat nå er det veldig greit at ordføreren og jeg har litt ferie og er vekke fra hverandre en stund, sier Brox.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25