Søppelet flyter i Trondheim

De som vanligvis rydder søppel i Trondheim er tatt ut i streik, noe som merkes i bybildet.

Bygatene i Trondheim kan om dagen by på en illeluktende ansamling skrot og råtne matrester.

Rundt 150 ansatte i Trondheim bydrift er tatt ut i streik, og det utgjør rundt halve arbeidsstyrken. Det er de som har ansvaret for å tømme søppelet i byen til vanlig.

Trondheim sentrum flyter over av søppel, men ingen av de rundt 350 søppelbøttene i byen blir rørt så lenge streiken pågår.

– Vi følger spillereglene i konflikten, og håndterer ikke søppelet i byen nå, sier Ola Kviteng, fungerende sjef for Trondheim bydrift til NRK.no.

Stinkende parker

På benker, plener og stier i byens mange parker ligger søppelet spredt. Det gode været de siste dagene har ført til at trønderne strømmer til parkene, men det kan bli en illeluktende opplevelse fremover.

– Vanligvis har vi to personer i heltidsstillinger som kjører rundt og tømmer søppelbøttene. I tillegg har vi et titalls personer som plukker rask fra parkene. Så det er klart det blir rotete uten disse på jobb, sier Kviteng.

Video Marinen forsøplet

Mye søppel på Marinen

Flere blir tatt ut

Fra og med i dag er det varslet optprapping i streiken, og enda flere i Trondheim bydrift blir tatt ut.

– Vi vet enda ikke hvor mange det er snakk om. Men det vil nok berøre bybildet i enda større grad enn i dag, sier Kviteng.

Flere tusen personer er foreløpig tatt ut i streiken, som rammer både stats- og kommuenansatte.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.