NRK Meny
Normal

Søker akkord og frykter konkurs

Skylder Britannia en million Styret for Olavsfestdagene søker akkord, og frykter konkurs. Håper på avtale med kreditorene.

Olavsfestdagene - Torvet
Foto: Hans H. Bjørstad

Styret for knutepunktfestivalen Olavsfestdagene i Trondheim søker akkord, og frykter konkurs dersom det ikke lykkes å få en avtale med kreditorene.

Styreleder for stiftelsen Olavsfestdagene, Trude Nøst, opplyste dette på en pressekonferanse i Trondheim torsdag.

Kunstnerisk suksess

Årets festival var både en kunstnerisk og publikumsmessig suksess. Likevel går knutepunktsfestivalen med et underskudd på 6.8 millioner kroner og står derfor i fare for konkurs. Styret har ennå ikke fullstendig oversikt over hva som gikk galt, forteller styreleder Trude Nøst.

Overraskende for styret

Trude Nøst, styreleder Olavsfestdagene
Foto: Hilde Grande / NRK

- Vi la jo et budsjett som skulle vise overskudd. Når så regnskapet viser et gigantisk underskudd må det være en systemsvikt. Det må være svikt i kostnadskontroll og budsjettoppfølging.

- Det var ikke noe som tilsa at det skulle ende slik da vi i styret var samlet i juni, så det er overraskende for oss også dette, sa styrelederen.

- Skifteretten vil være en tragedie!

Underskuddet på 6.8 millioner kroner utgjør 25 prosent av årsbudsjettet for Olavsfestdagene og styret er nå i tett kontakt med kreditorer for å finne en frivillig løsning.

Knutepunktfestivalen hadde i år et statstilskudd på 6,3 millioner kroner.

- Vi jobber med å finne en løsning slik at vi ikke blir nødt å gå til skifteretten. For Olavsfestdagene vil det være en tragedie å havne i skifteretten, sa Trude Nøst.

Ingen god start

Randi Wenche Haugen, ny direktør for Olavsfestdagene
Foto: Hilde Grande / NRK

Faren for konkurs er ikke den starten festivalens nye direktør hadde ønsket. Randi Wenche Haugen har bare fungert som sjef i en måned.

- Hvis det er aktuelt å gå videre med en ny organisasjon så må det en total generalopprydning til, sa hun på pressekonferansen.

- Jeg kom hit etter at festivalen var over, men jeg er veldig trist og lei meg på vegne av en stab som har jobbet hardt, og ikke minst på vegne av byen og det vi trodde vi hadde, men som nå viser seg å stå i en uhyre kritisk situasjon, sier Haugen.

Styret blir sittende

Til tross for røde tall på 6.8 millioner kroner som pr i dag ikke kan forklares, blir styret foreløpig sittende.

- Styret tar ansvar for situasjonen og mener at det mest ansvarlige er å finne løsninger. Hvis vi ikke finner løsninger blir det å gå til skifteretten, og da blir det en bobestyrer som overtar sa styreleder Trude Nøst.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.