NRK Meny

Skylder Britannia en million

Olavsfestdagene skylder Britannia Hotel en million kroner etter årets festival.

Hotellet har i flere år vært en av hovedsponsorene, og det store festivalunderskuddet kom som et sjokk på hotelldirektør Frode Hofstad.

Britannia Hotel

Artikkelen er flere år gammel.

- Vi er trolig den som har mest utestående etter årets arrangement, og synes det er trist at de har kommet i et sånt økonomisk uføre, sier Frode Hofstad.

Jazz ved Britannia Hotell - Olavsfestdagene
Foto: Hans H. Bjørstad

- Vi har alltid hatt stor glede av samarbeidet med Olavsfestdagene, og for oss ga festivaldagene en meromsetning på rundt tre millioner kroner i år, sier han.

Billig mat og rom

Britannia sponser festivalen med billigere mat og hotellrom for artister og gjester, men regningen på rundt en millioner kroner er ennå ikke betalt.

At Olavsfestdagene nå er i en så kritisk situasjon beklager hotelldirektøren. Han mener festivalen har utviklet seg i svært positiv retning for byen.

- Jeg håper de nå finner en løsning og unngår konkurs, for det ville være tragisk om festivalen nå stoppet, sier Frode Hofstad.

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.