NRK Meny
Normal

Skylder Britannia en million

Olavsfestdagene skylder Britannia Hotel en million kroner etter årets festival.

Hotellet har i flere år vært en av hovedsponsorene, og det store festivalunderskuddet kom som et sjokk på hotelldirektør Frode Hofstad.

Britannia Hotel

- Vi er trolig den som har mest utestående etter årets arrangement, og synes det er trist at de har kommet i et sånt økonomisk uføre, sier Frode Hofstad.

Jazz ved Britannia Hotell - Olavsfestdagene
Foto: Hans H. Bjørstad

- Vi har alltid hatt stor glede av samarbeidet med Olavsfestdagene, og for oss ga festivaldagene en meromsetning på rundt tre millioner kroner i år, sier han.

Billig mat og rom

Britannia sponser festivalen med billigere mat og hotellrom for artister og gjester, men regningen på rundt en millioner kroner er ennå ikke betalt.

At Olavsfestdagene nå er i en så kritisk situasjon beklager hotelldirektøren. Han mener festivalen har utviklet seg i svært positiv retning for byen.

- Jeg håper de nå finner en løsning og unngår konkurs, for det ville være tragisk om festivalen nå stoppet, sier Frode Hofstad.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.