Skylder Britannia en million

Olavsfestdagene skylder Britannia Hotel en million kroner etter årets festival.

Hotellet har i flere år vært en av hovedsponsorene, og det store festivalunderskuddet kom som et sjokk på hotelldirektør Frode Hofstad.

Britannia Hotel

- Vi er trolig den som har mest utestående etter årets arrangement, og synes det er trist at de har kommet i et sånt økonomisk uføre, sier Frode Hofstad.

Jazz ved Britannia Hotell - Olavsfestdagene
Foto: Hans H. Bjørstad

- Vi har alltid hatt stor glede av samarbeidet med Olavsfestdagene, og for oss ga festivaldagene en meromsetning på rundt tre millioner kroner i år, sier han.

Billig mat og rom

Britannia sponser festivalen med billigere mat og hotellrom for artister og gjester, men regningen på rundt en millioner kroner er ennå ikke betalt.

At Olavsfestdagene nå er i en så kritisk situasjon beklager hotelldirektøren. Han mener festivalen har utviklet seg i svært positiv retning for byen.

- Jeg håper de nå finner en løsning og unngår konkurs, for det ville være tragisk om festivalen nå stoppet, sier Frode Hofstad.

Video fra Trøndelag

Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.
Julestemning for store og små.