Hopp til innhold

Snowboardstjerne inviterte til jentecamp

I alpinbakken i Vassfjellet er det duket for en stor dose girlpower når Kjersti Buaas inviterer til snowboard-camp for jenter.

Kjersti Buaas vil motivere unge jenter inn i snowboard miljøet.

Den meritterte snowboardkjøreren har vært en av Norges få idrettsprofiler innenfor sporten og er ei ledestjerne for å utvikle snowboardmiljøet i landet.

Nå vil hun løfte rekrutteringa i den urbane sporten ytterligere og var i helga instruktør for morgendagens snowboardjenter.

– Vi har snekret sammen en drømmedag som setter søkelyset på selvutvikling, slik at du kan prestere både i, og utenfor bakken, forteller Buaas.

Dårlig rekruttering

Kjersti Buaas arrangerte snowboardcamp for jenter.

Kjersti Buaas arrangerte snowboardcamp for jenter.

Det har vært en utfordring å lokke jenter til snowboardbakken. Derfor har Buaas lenge jobbet for å stimulere til større engasjement.

– Det er få jenter som driver med snowboard, men med en slik camp kan vi få samlet dem. Da skaper vi en krets, slik at miljøet kan fortsette å vokse, understreker hun.

For da Buaas og medinstruktør Chanelle Sladics møtte opp i Vassfjellet lørdag formiddag, var det jenter fra hele landet som sto klare for å stifte nye bekjentskaper. Dagen åpnet med morgenmeditasjon med hensikt i å bevisstgjøre jentene på å leve “i nuet.” Dette skal løsrive dem fra ukontrollert tankevirksomhet, og øke konsentrasjonsevnen til å prestere maksimalt.

– Det er det som er budskapet til campen gjennom uttrykket, “Present Performance”. Vi bruker meditasjon for å finne ut hvor virkefult det kan være, forteller snowboardstjernen.

Matprat med Nordstrand

Berit Nordstrand holdt ernæringskurs for jentene

Berit Nordstrand holdt ernæringskurs for jentene.

Foto: Camilla Skanke

Buaas mål er å inspirere jentene til å prestere bedre ved ta grep om egen helse. Derfor hadde hun også integrert ernæringskurs med lege, Berit Nordstrand. Her fikk deltakerne en påminnelse om hvor viktig riktig ernæring er for aktive utøvere.

– Jeg har snakket med dem om mat som byggeklosser. Her handler det ikke om kalorier, men at mat kan styrke treningseffekten, påpeker Nordstrand.

Hun var henrykt over at snowboardjentene hadde så stort fokus på god helse.

– Jeg synes det er bra at snowboardmiljøet kan bruke det at de er så kule og trendy, til å kommunisere andre verdier som de er opptatt av, avslutter hun.

Fornøyde deltakere

Marlene Dahle (22) syntes det var stort å kjøre med sitt største forbilde.

Marlene Dahle (22) syntes det var stort å kjøre med sitt største forbilde.

Og med et slikt unikt opplegg, var det begeistrede jenter som skulle ut for å kjøre brett i bakken, som den siste posten på programmet. Det var rigget til musikkanlegg ved en løype med hopp og rails, som de kunne leke seg i. Deltaker Marlene Dahle (22) er storfornøyd med dagen.

– Jeg tar med meg masse inspirasjon og nye venner fra denne campen. Guttene har dominert sporten, og vi jentene blir ofte glemt. Derfor er det fantastisk med en camp som Kjersti har arrangert. Hun er en fantastisk rollemodell, og det å få kjøre med henne er kjempestort, avslutter Dahle.

Deltakerne fikk gode tips fra den erfarne snowboardstjernen.

Deltakerne fikk gode tips fra den erfarne snowboardstjernen.