Hopp til innhold

Rosenborg feiret gullet – går for The Double

Rosenborg feiret seriegullet lenge og vel søndag kveld og natt til mandag. Nå settes alt inn på å vinne cupfinalen og ta The Double to år på rad.

Nå satser de på å ta "the doble" to år på rad

Rosenborg feiret seriegullet søndag kveld. Nå går klubben for The Double.

RBK vant eliteserien i suveren stil med 15 poeng foran nyopprykkede Brann på en overraskende andreplass da de slo Bodø/Glimt 2–1 søndag kveld. Men Rosenborg vil ha mer gull, og satser på å vinne cupfinalen mot Kongsvinger 20. november.

– Vil ha ny rekord

– Vi håper på The Double to år på rad. Det har ingen klart før oss, og er en rekord vi gjerne vil ha tak i, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborgs venstreback Jonas Svensson feiret seriegullet litt rolig, i og med at han skal på landslagsoppdrag mot Tsjekkia i denne uka.

– Jeg minner om at vi har en cupfinale igjen, og vil ikke feire skikkelig før etter den. For den kampen skal vi vinne, slår Svensson fast.

Rosenborg jublet, men syntes det var leit at Bodø/Glimt rykker ned.

Rosenborg jublet for seriegull søndag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

13 på rad

Heller ikke trenerlegenden Nils Arne Eggen klarte det kunststykket å vinne både serie og cup (The Double) to år på rad. Men det skal noe til å kopiere Eggens 13 seriegull på rad og rekke.

– Vi har jo trua, og gyver løs på en ny sesong snart. Vi skal prøve igjen neste år, men det er klart at Nils Arne har lagt lista høyt, ler Kåre Ingebrigtsen.

For Bodø/Glimt ble søndagskvelden på Lerkendal helsvart. De må gå den tunge vegen ned i 1. divisjon.

– Trist for Glimt

Og selv om Rosenborg-spillerne og trenerne jublet for seriemesterskapet, syntes de det var trist at Bodø-laget rykket ned.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har fartstid i Bodø/Glimt, og søndag var det hans lag som sendte gamleklubben ned.

– Vi kan nok ikke ta ansvaret for det. Men jeg håper Glimt snart kommer tilbake. Det er et lag vi ønsker å ha i eliteserien. Det er viktig for norsk toppfotball, sier Ingebrigtsen.