Hopp til innhold

Europas største stjerner til Lerkendal

Rosenborg er 95 prosent sikre på å få vinnerne av Mesterligaen og Europaligaen til Trondheim i 2016. – Drømmen er Messi eller Ronaldo i Supercupfinalen, sier klubb og ordfører.

Czech Republic Soccer Super Cup

UEFA Super Cup -finalen ble spilt 30. august 2013. Bayern München vant kampen på straffesparkkonkurranse (7–6) etter at kampen endte 2–2 ved ordinær tid og ekstraomganger

Foto: Petr David Josek / Ap

Rita Ottervik drømmer om Supercupfinale Lerkendal

RBK-jubel for ordføreren: Rita Ottervik tar avbrekk i ferien for å møte delegasjonen fra UEFA på Lerkendal 22. juli.

Foto: RBK.no
Gullfest på Lerkendal

Rosenborg i Supercupfinale? Først må laget komme til Europaliga- eller Mesterligafinale

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix
Rosenborg 1996

Tidligere har trønderne sjøl deltatt i store kamper i Europa. Her jubler Rosenborg-spillerne etter 2-1-seieren over Milan på San Siro i 1996.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX
Rita Ottervik ser RBK-kamp med familien før valgvake

Ordfører Rita Ottervik ser ofte fotball på TV, her sammen med familien ved en tidligere anledning. Nå håper hun på storkamp i hjembyen i 2016.

Foto: Morten Karlsen / NRK
Rosenborgs supportere i «Kjernen»

VIL HA FOLKEFEST: Om to av Europas største lag kommer til Lerkendal vil stadion fylles -og det blir folkefest i byen, mener Rosenborg.

Foto: Kallestad / SCANPIX

– Det hadde vært kjempekult å få se de to største lagene i Europa her, jubler Rita Ottervik.

Trondheims ordfører har sesongkort på Lerkendal, men drømmer om å få se mer enn hjemlig eliteserie.

Liverpool ønskemotstander

– Jeg håper på engelsk lag, Liverpool hadde vært topp. Ronaldo eller Messi hadde vært helt strålende, sier Ottervik entusiastisk.

TV 2 skrev allerede i mars at Fotballforbundet har søkt om å få arrangere kampen mellom Mesterliga-vinneren og Europaliga-vinneren i 2016 eller 2017. Nå ser det ut til at drømmen kan gå i mål etter samarbeid mellom NFF og RBK.

– Jeg traff flere beslutningstakere i UEFA i forbindelse med årets trekning til Europa mandag. Vi er 95 % sikre på at vi skal får dette flotte arrangementet, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til nrk.no.

UEFA på befaring 22. juli

Rosenborg har mange år med erfaring fra spill i Europa. På Lerkendal tror de erfaringen fra slike kamparrangement blir avgjørende.

– UEFA var her da vi spilte mot Bayer Leverkusen i Europaligaen i 2012. De kommer på ny befaring nå i sommer, og det hadde de ikke gjort om vi ikke lå veldig godt an, mener Dyrhaug.

22. juli er dagen UEFA-representantene skal befare og besøke Trondheim. Ordføreren er så ivrig at hun stiller opp midt i ferien.

– Jeg tar et avbrekk i ferien for å holde en middag. Der skal de få vite at dette er noe Trondheim virkelig ønsker og støtter.

Endelig avgjørelse i september

Dersom UEFA blir sjarmert og overbevist spilles en Supercupfinale i Trondheim 9. august 2016.

– Rosenborg har en høy kompetanse å arrangere slike store kamper, og vi har en by og region som har det størst tilskuertallet i hele landet. Vi blir en fantastisk vertsby for en slik finale, tror ordføreren.

UEFA har bestemt at Supercupfinalen skal spilles ulike steder hvert år. I 2013 ble finalen spilt på Eden Stadion i Praha, Tsjekkia. Da slo Bayern München Chelsea etter straffesparkkonkurranse.

– Jeg sier meg enig med ordføreren, Messi eller Ronaldo hadde vært spennende. Uansett vil et bli fullt på Lerkendal på en slik kamp, og vi kan lage mange folkelige og gode arrangement utover selve kampen, mener Dyrhaug.

Den endelige avgjørelsen tar UEFA i september.