- Vi har funnet oss selv

Ranheim-Glimt 3-2. Rilgutta slo tilbake da Glimt tok ledelsen i starten av 2. omgang. – Vi har funnet oss selv igjen, sier Aasmund Bjørkan.

Jo Sondre Aas setter straffesparket som senket Glimt.

Gratisbilletter og strålende høstvær lokket hele 1200 tilskuere til Ranheim Idrettspark søndag ettermiddag. Av disse var svært mange var kledd i gult. Trondheim er en by med mange bodøværinger.

Glimtfansen vartet opp med både røykgranater og bluss, og i noen minutter var det italienske tilstander i fjæra - men det var bare til dommeren blåste i gang kampen.

For makan til gørrkjedelig 1. omgang skal man lete lenge etter. RIL skapte riktig nok to-tre sjanser anført av Jo Sondre Aas. Ellers var det tam og tannløs fotball, med klønete ufarligheter begge veier.

Idol-Isak trøstet publikum med noen smektende poptoner i pausen. Og heldigvis fikk også pipa til spillerne en annen låt i 2. omgang.

Etter 54 minutter fikk Gjermund Aasen dratt seg løs og banket ballen kontant bak Pavel Londak i glimtburet. 1-0, og kampen endret totalt karakter. Med ett ble det tempo ute på banen.

Seks minutter senere var det nordlendingenes tur. Unge Daniel Berntsen demonstrerte at det finnes mye krutt også i små fotballstøvler, og at Rosenborg trolig har gjort en ny god, signering.

Overraskende og nærmest stillestående klinket den kommende RBKeren til fra drøye tjue meter. Ballen skrudde vakkert opp i høyre hjørne. En klassescoring og 1-1.

Ranheim rakk knapt å sparke kampen i gang igjen før Glimt igjen var på farten mot et sovende forsvar.

Erlend Robertsen var plutselig alene gjennom. Lindberg reddet, men Aram Khalili satte returen enkelt i nota. Glimt i ledelsen 1-2.

Gleden ble uansett kortvarig. Kun fire minutter senere var det duket for utligning. Etter en dødball og mye klabb og babb fikk Daniel Krogstad satt ut foten, og styrte ballen inn til 2-2.

Fire scoringer på 12 minutter og trøkk fra tribunene!

Spenningen holdt seg, og dramaturgien fikk ett flott klimaks tre minutter før full tid. Ranheim fikk nemlig straffespark etter en hands inne i glimtboksen.

Jo Sondre Aas var sikker fra krittmerket og feide ballen kontant i mål. 3-2 og full hjemmejubel.

Matchvinneren syntes selv at Ranheim hadde kontroll.

– Det var vi som skapte de største mulighetene og jeg synes vi hadde et godt tak på dem helt fram til vi surret det til og slapp inn to kjappe. Men vi gjør en sterk opphenting og vinner til slutt. Vi veldig er fornøyde med det.

Også Aasmund Bjørkan var strålende fornøyd, både med resultatet og rammene rundt kampen. Han lovpriset også prestasjonene i 1. omgang til tross for lav underholdningsverdi.

– Jeg synes prestasjonene våre var gode også i første halvdel. Det vil ofte være tett og jevnt i begynnelsen av kampene. Vi lagde et par store sjanser, men klarte ikke å sette dem. Når målene først kommer er det klart at kampen åpner seg mye mer. Det ble i vært fall en veldig underholdene 2. omgang.

Det er fem kamper igjen og fremdeles femten potensielle poeng å spille om. Hvilke muligheter har Ranheim i sesongavslutningen?

– Først og fremst er jeg utrolig fornøyd med at vi har funnet oss selv igjen. Vi har levert gode prestasjoner de to siste kampene og det borger for optimisme ut sesongen. Nå må vi bare holde koken å ta så mange poeng som mulig.

Rilsjefen tviler likevel på om laget kan ta nok poeng til å rykke opp til øverste nivå.

– Nei. Jeg tror det er for mange lag foran oss. Selv om det ikke er så mange poeng som skiller. Vi får heller satse på å gjenskape de gode prestasjonene fra de to siste kampene. Greier vi dét vil vi ta mange poeng i sesongavslutningen.

Ranheim ligger på sjuendeplass. Seks poeng bak serieleder Sandnes Ulf.