Hopp til innhold

RBK-styret er misfornøyd

Styret i Rosenborg er ikke fornøyd med den sportslige utviklingen i høst, og har i kveld innkalt den sportslige ledelsen til et hastemøte.

Møte i Rosenborg i kveld

VIDEO: Styreleder Ivar Koteng før kveldens møte på Lerkendal.

RBK trener Jan Jönsson

Trener Jan Jönsson er under sterkt press etter en serie dårlige Rosenborg-resultater i det siste.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB SCANPIX

Rosenborg har tapt fem kamper på rad, og det er slettes ikke dagligdags kost på Lerkendal. Etter søndagens tap for bunnlaget Fredrikstad (0-1) , valgte styreleder Ivar Koteng å kalle inn Erik Hoftun og den sportslige ledelsen for å få en orientering om vegen videre for klubben.

– Ikke gode nok

– Resultatene har ikke vært gode nok, og vi har ikke spilt så godt fotball som vi burde ha gjort. Derfor vil styret få en orientering om situasjonen i kveld, sier styreleder i RBK, Ivar Koteng, til NRK.

Ivar Koteng sier han har fått over 200 e-poster fra Rosenborg-tilhengere de siste dagene. Mange supportere krever trener Jan Jönssons avgang.

– Det er klart jeg tenker på det når så mange er så opptatt av det som skjer i klubben. Men det er ikke sånn at vi skal avgjøre det i kveld, understreker Koteng.

Jönsson blir vurdert

Etter at styret blir orientert av den sportslige ledelsen, skal Ivar Koteng og hans medlemmer evaluere 2012-sesongen senere.

Der vil også trener Jan Jönssons rolle i klubben bli vurdert. Da blir det opp til styret å sette inn de nødvendige tiltakene for å få Rosenborg-skuta inn på en bedre kurs enn den laget har hatt i høst.

De siste dagene har veldig mange krevd en ny trener på Lerkendal. Manglende resultater, glød, tæl og struktur i angrepsspillet, er noe av skytset som rettes mot Jan Jönsson. Svensken kjenner presset, og er inne i sin tyngste periode som trener.

– Det er ingen tvil om at Rosenborg vil spille bedre fotball enn det vi har gjort i det siste. Vi skal bli flinkere, og det vil en klubb som Rosenborg alltid bli. Men akkurat nå er vi litt urolige over utviklingen i høst, og vil vite hvordan sportslig tenker om sesongen 2013, sier Ivar Koteng.