NRK Meny
Normal

RBK jakter nye spillere

Rosenborg jakter både spiss og midtbanespiller. Ifølge sportslig leder, Erik Hoftun, skal fotballklubben ha flere konkrete navn på blokka.

Erik Hoftun

Ifølge Erik Hoftun, sportslig leder i RBK, jobber klubben hardt med å forsterke spillerstallen.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Vi jobber med flere konkrete navn. Men om vi lykkes ønsker jeg ikke kommentere, sier Erik Hoftun i RBK til NRK.no.

Fotballklubben ønsker å forsterke RBK-stallen.

- Vi ser på muligheten til å få inn to nye spillere, sier Hoftun.

Tidligere har ledelsen sagt at de ønsker forsterkninger i alle ledd. Jon Inge Høyland ble hentet inn som en stødig forsvarsspiller i fjor, og nå vil klubben styrke både midtbaneleddet og angrepet.

Tidligere RBK-spiss er fri

Mandag ble det kjent at Yssouf Koné er frigitt sin rumenske klubb CFR Cluj. Koné var i RBK i tiden 2006-2008 og spilte over 50 kamper for klubben. Han var også med da RBK vant over Valencia to ganger i Mesterligaen i 2007.

Hoftun er klar over at den tidligere RBK-spissen er tilgjengelig på markedet.

– Vi registrerer det. Om han er aktuell for oss vil jeg ikke kommentere.

Etter hva NRK erfarer skal Koné være i forhandlinger med den polske fotballklubben Wisla Krakow og en ikke navngitt norsk klubb. Ifølge TV2 Sporten er RBK og Koné allerede i forhandlinger, og spissen kan bli Steffen Iversens erstatter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

ELITESERIEN

Yssouf Koné (f.v) feirer seieren over Lillestrøm i RBK-drakt. Koné spilte for RBK i tiden 2006-2008 og er nå tilgjengelig på markedet igjen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Stor avstand mellom klubbene

Før helga satt Rosenborg i forhandlinger med den spanske La Liga-klubben Sevilla. Temaet var en mulig overgang for Anthony Annan, men det ser ikke ut til at det vil skje med det første.

– Det har ikke vært kontakt mellom partene siden forrige uke. Det er helt umulig å svare på om det vil skje noe mer. Men slik det er nå er avstanden for stor mellom klubbene til at en overgang er aktuell, sier Hoftun til RBK.no.