Ranheim er klare for semifinale i cupen – cupaskeladd Fram Larvik utslått

Snipp, snapp, snute så var eventyret ut for askeladden og 2.-divisjonslaget Fram Larvik i årets fotball-NM. Ranheim ble for sterke på eget gress og vant 3–0.

Michael Karlsen sendte Ranheim opp i ledelsen mot Fram

Ranheims målscorer Michael Karlsen og Torbjørn Lysaker Heggem jubler etter 1–0 mot Fram Larvik. Jone Rugland (tv) er ikke like glad under NM-kvartfinalen Trondheim.

For første gang, siden 1953 er Trondheimslaget klare for semifinale i cupen.

Det var scoringer av Michael Karlsen, Mads Reginiussen og Ola Solbakken som sendte Ranheim til semifinale i cupen for andre gang i klubbens historie.

– Vi vant komfortabelt, men de kunne gitt oss trøbbel. En del dumme valg fra mine spillere ga dem veldig mange muligheter i 2. omgang, sier Ranheim-trener Svein Maalen til NRK.

Selv om Eliteserielaget var storfavoritt skulle det skulle ta nesten 40 minutt før de scoret det første målet.

Et innlegg ble slått inn foran mål av Øyvind Alseth. Foran mål ventet Michael Karlsen og kunne heade Ranheim opp i ledelsen.

Keepertabbe

Kun to minutter senere slapp Fram-målvakt Kenneth Stenild inn et frispark fra Mads Reginiussen mellom beina og i mål til 2–0.

– Litt uheldig av målvakten der, men vi tar det vi får. Det var til tider vanskelig å bryte gjennom, sa Reginiussen til NRK.

Fram-målvakten Kenneth Stenild Nielsen slapp noe klønete inn et frispark fra Mads Reginussen mellom beina og i mål til 2-0.

Kjipt

– Det var litt kjipt at det skjedde like før pause, men vi vet hvor mange mål Ranheim har sluppet inn etter pause, sa Fram-kaptein Sindre Lie om kalddusjen.

Men det var hjemmelaget som skulle stå for andreomgangs eneste scoring.

Etter en drøy times spill kom nådestøtet da Ranheim gikk opp til 3–0. Ola Solbakken scoret enkelt fra kort hold etter en giftig kontring.

Første semifinale på 66 år

Ranheim var NM-semifinalist også i 1953 og får et nytt forsøk 66 år senere. I Eliteserien sliter trønderlaget og har havnet under nedrykksstreken.

Det er derimot jevnt og bare 2 poeng opp til sikker plass.

– Det er deilig å få noen mål og litt seiersrus her på Ranheim, sier Mads Reginiussen.

For cupaskeladden Fram Larvik er eventyret over. Denne sesongen har det meste gått deres vei etter at klubben i fjor var nær ved å rykke ned til nivå fire. De var ved en anledning da bare åtte spilleberettigede spillere i stallen.