NRK Meny
Normal

Politiet bevokter dopingrettssaken

Politiet satte inn vakthold i Sør-Trøndelag tingrett da den store dopingrettssaken startet i Trondheim i dag. Aktor vil ikke si om det er de tiltalte eller utenforstående som kan utgjøre en risiko.

Statsadvokat Unni Sandøy

Statsadvokat Unni Sandøy tar imot tjenestemenn fra politiet som skal bevokte dopingrettssaken i Trondheim.

To tjenestemenn fra politiet var på plass da Norgeshistoriens største dopingrettssak starta i tingretten i Trondheim i dag. Sju menn med tilknytning til kroppsbyggermiljøet i Trondheim er tiltalt for produksjon og salg av enorme mengder dopingmidler gjennom mange år.

Statsadvokat Unni Sandøy sier rettsforhandlingene skal bevoktes de første dagene.

–Det er et sikkerhetstiltak, uten at vi dermed sier at det er vurdert at det er en stor grunn for det. Det er såpass mange aktører som er involvert at vi har funnet at det er fornuftig i den første fasen av saken.

Hun sier det er gjort en konkret risikovurdering i forkant av at saken startet.

–Politiets trusselgruppe har på vanlig rutinemessig måte foretatt en trusselvurdering i saken. De har konkludert med at det ikke er behov for noen store sikkerhetstiltak, men fra starten av har vi sett at det kan være greit med politi tilgjengelig i tilfelle det skulle skje noe.

–Hva ser dere for dere at kan skje?

–Det har vi ikke spekulert i.

–Er det noen av de sju på tiltalebenken som bekymrer dere, eller er det folk utenfra?

–Det ønsker jeg ikke å kommentere.

–Unødvendig.

Advokat Christian Wiig mener det er unødvendig med politivakthold, og har i forkant av rettssaken kritisert politiet for å overdrive og blåse opp saken.

–Jeg har på vegne av min klient og meg selv varslet aktor om at det er helt unødvendig med noen politibevoktning for vår del, sier Wiig.

Video fra Trøndelag

Mandagens Midtnytt (18.45) kom ikke på lufta til vanlig tid på grunn av tekniske problemer. Men her kan du blant annet se nytt fra Sørlia-rettssaken, travbaneflytting og badekarpadling.
Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.