Politiet advarer mot svindelforsøk etter selv å ha blitt forsøkt svindlet

Politiet i Trøndelag advarer mot telefonsvindel på SMS som har dukket opp de siste dagene.

SMS svindel

Denne tekstmeldinga er blitt sendt til flere personer i det siste. Politiet ber om at du ikke klikker på lenka, og sletter meldinga.

Foto: Politiet

Ifølge politiet har flere personer mottatt SMS fra enten utenlandske nummer eller navn der de blir bedt om å klikke på en lenke for å godkjenne uttak av penger.

Fikk SMS

– Ja, vi har fått henvendelser om dette, og jeg personlig har også fått en sånn SMS, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim hos politiet i Trøndelag.

– Vi kjenner jo til at folk tidligere har gått i fella når de har fått slike henvendelser, og det kan være fort gjort å trykke på lenka på telefonen. Derfor oppfordrer vi alle som får en sånn SMS om å slette den, sier Lægdheim.

Ringer opp

Per Aril Meling

Per Arild Meling er informasjonsmedarbeider i Telenor.

En annen svindelmetode som flere har opplevd den siste tiden er ubesvarte anrop fra ukjente utenlandske nummer. Her ønsker svindlerne at man skal ringe opp igjen

– Vi opplever at de ringer opp og legger på. Hvis du så ringer tilbake og innleder en lengre samtale, kan det renne på med penger, sier informasjonsmedarbeider Per Arild Meling hos Telenor til NRK.

I verste fall kan du kontakte operatøren din for å få redusert regninga hvis den skulle bli stor.

– Bare i fjor slettet vi 2,5 millioner slike svindelforsøk, men det dukker opp stadig nye. Derfor klarer vi ikke å luke vekk alle svindlerne, opplyser Meling.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, programleder Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens første Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens første Midtnytt