NRK Meny
Normal

– Det som har skjedd i Trondheim de siste par årene er stort

Direktør for Olavsfestdagene, Petter Myhr, gleder seg over at Bruce Springsteen kommer til Trondheim. Men han skulle gjerne sett at «The Boss» sto på en annen scene enn i Granåsen...

Petter Myhr

Petter Myhr er veldig glad for at Bruce Springsteen kommer til Trondheim, og kaller det et kvantesprang for Trondheim som konsertby. – Arrangører i Trondheim har levert veldig godt i lang tid, sier Myhr.

Foto: Kirsti Kringstad / NRK

– Bruce Springsteen blir en opplevelse for Trondheim, sier Petter Myhr, direktør for Olavsfestdagene i Trondheim.

De årlige festdagene starter 28. juli – to dager etter konserten med Bruce Springsteen i Granåsen.

Tidkrevende å bygge opp et godt rykte

Ifølge Myhr er det blitt enklere og enklere å booke de store artistene til Trondheim.

– Det som har skjedd i Trondheim de siste par årene er stort og helt nytt. Flere ganger i året kommer det artister hit, som er på topp internasjonalt, sier Myhr, som omtaler Springsteen-bookingen som et kvantesprang.

– Arrangører i Trondheim har levert veldig godt i lang tid. Apparatet rundt, artistene og publikum har vært fornøyde, sier Myhr.

Han gir mye av æren til Pstereo-festivalen, Trondheim Concerts og gjengen bak Olavsfestdagene.

– Det har tatt lang tid å bygge opp et godt rykte – men det tar kort tid å bryte det ned, sier Myhr, som håper Trondheims-arrangørene opprettholder det gode ryktet de har fått internasjonalt.

Håper folk blir igjen i Trondheim

Myhr legger ikke skjul på at han gjerne skulle sett Springsteen på scenen i borggården – ikke i Granåsen.

– Springsteen er perfekt for Olavsfestdagene, og har de samme verdiene som oss: Tro, håp og rettferdighet. Vi skulle gjerne hatt ham der, sier Myhr.

Størrelsen på arenaene er det derimot stor forskjell på. Mens Borggården tar 5000, tar Granåsen 35.000. Direktøren håper Springsteen-konserten er et trekkplaster for Olavsfestdagene.

– Hvis 5000 av de 35.000 som skal se Springsteen i Granåsen blir igjen i Trondheim for å oppleve Olavsfestdagene, har vi én full borggård, sier Myhr fornøyd.

Tom Jones, Patti Smith, Karpe Diem, Susanne Sundfør og Aurora er blant artistene som gjester Olavsfestdagene fra 28. juli til 6. august.

Tre måneder før 10.000 billetter solgt totalt. Ifølge direktøren ligger de godt an sammenlignet med fjoråret.