NRK Meny
Normal

– Fantastisk for Trondheim

Springsteen i Granåsen med 35.000 tilskuere er helt fantastisk og betyr enormt mye for satsinga på Trondheim som konsertby. Det er reaksjonen fra byens toppledere.

Bruce Springsteen på Koengen i Bergen (2012)

Bruce Springsteen på Koengen i Bergen (2012)

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Trondheim jubler. Sjølveste The Boss, Bruce Springsteen & The E Street Band skal spille på byens nye storscene Granåsen.

– 35.000 billetter vil bli revet bort, sier to jublende toppledere i Trondheim, kommunaldirektør for kultur og næring, Ola By Rise og rådmann Morten Wolden.

– Ikke siden Iron Maiden på Lerkendal stadion vil det være så mye publikum på en konsert i Trondheim, sier Kristian Digre i Trondheim Conserts.

– Å få en av verdens største artister til Trondheim er en drøm som går i oppfyllelse. Det vil bety at Granåsen Arena blir den nye storstua på konsertfronten i Norge. Ingen arena i Norge har like høy publikumskapasitet, sier Digre.

Ola By Rise og Morten Wolden

Ola By Rise og Morten Wolden har enorme forventninger til konserten.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

– Litt uvirkelig

– Trondheim Conserts har et langt og tett samarbeid med Live Nation og var på Sverresborgkonsertene i fjor, med Mike Knopfler og Roxette og de var med og så på Granåsen, sier Stein Vanebo i Trondheim Conserts.

15 mars fikk de telefon om å sjekke Granåsen i juli i år og vi kaste oss rundt og fikk god support fra kommunen.

– Vi hadde 70 minutter på oss, sier Vanebo.

– Det var litt uvirkelig.

Enorme forventninger

– Alle hotellene vil være fulle. Alle spisestedene vil være fulle. og vi vil få en fantastisk opplevelse i Granåsen, sier kommunaldirektør By Rise.

Han mener dette viser at det virkelig har skjedd noe med satsinga på å bygge konsertbyen Trondheim. Sverresborg er på plass, festningen er på plass og det jobbes med konsertmuligheter i Trondheim spektrum.

– Og dette gjennombruddet i Granåsen er unikt og det vil dra andre ting med seg, sier Rise.

– Det er et skifte. De største konsertene i Norge kan arrangeres i Trondheim, sier Wolden. I alt regner kommunen med at det kan være plass til 55.000 tilskuere.

Stein Vanebo

Stein Vanebo har jobbet for dette i årevis.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Roser Vanebo

Rise lover å legge alt til rette for begivenheten i Granåsen og legge til rette for bygging av scene og tilbehør..

– Politikere og byråkrater i kommunen har lenge jobbet for å få til noe slikt. Vi tar imot med åpne armer, sier Rise og føyer til med stor tyngde.

– Nå ser vi resultatene av det Sten Vanebo har jobbet med i alle år.

Bruce Springsteen regnes som en av verdens største artister. Og han samler fulle konsertarenaer over alt.

Nå er det duket for Granåsen Arena 26. juli. Billettene legges snart ut for salg.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.