NRK Meny
Normal

Pågrepet etter avisintervju

Steinkjer-mannen (48) som er tiltalt for drap i Sverige er pågrepet av politiet for å ha vært på en kirkegård i Trondheim der han hadde besøksforbud.

Politiadvokat Kåre Svepstad

Politiadvokat Kåre Svepstad.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Tiltalte (48) i Østersund-saken er pågrepet av politiet i Nord-Trøndelag for brudd på besøksforbudet.

– Det som direkte har utløst pågripelsen er bildene i Dagbladet, som i stor grad har opprørt de etterlatte, sier politiadvokat Kåre Svepstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Steinkjer-annen er av svensk påtalemyndighet tiltalt for drap på sin eks-kjæreste i Østersund for to år siden.

Pågrepet på kirkegård

– Han er pågrepet i Trondheim i dag, og han vil bli tatt inn til avhør i løpet av ettermiddagen. Deretter får vi ta stilling til hva som vil skje, sier Svepstad.

- Er det aktuelt med varetektsfengsling?

– Overtredelse av besøksforbud gjør at varetektsfengsling er aktuelt. Overtredelsen vil bli møtt med en skarp reaksjon fra politiet, sier Svepstad.

– Det er et forbud mot at tiltalte skal oppholde seg på kirkegården. Årsaken til besøksforbudet er at de etterlatte skal slippe å møte denne personen når de besøker grava. De etterlatte er ofte på grava, sier Svepstad.

- Kan han slippe fri i ettermiddag?

– Ja, det er en mulighet for at han slipper fri. Det må vi vurdere, sier Svepstad.

- Politiet bør skjerpe seg

- I respekt for de andre pårørende har han ikke gått inn på gravlunden selv om loven ikke åpner for forbud mot å befinne seg på en gravlund. Her bør politiet skjerpe seg, skriver mannens forsvarer John Christian Elden i ei tekstmelding til Dagbladet.

Elden har forstått saken slik at politiet har trodd at han var ved grava.

- Det er meningsløst og neppe lovlig å forby en uskyldig pårørende å besøke ei grav. Når forbudet forsvinner vil han legge blomster på grava som andre pårørende, skriver John Christian Elden til avisa.