Pågrepet etter avisintervju

Steinkjer-mannen (48) som er tiltalt for drap i Sverige er pågrepet av politiet for å ha vært på en kirkegård i Trondheim der han hadde besøksforbud.

Politiadvokat Kåre Svepstad

Politiadvokat Kåre Svepstad.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Tiltalte (48) i Østersund-saken er pågrepet av politiet i Nord-Trøndelag for brudd på besøksforbudet.

– Det som direkte har utløst pågripelsen er bildene i Dagbladet, som i stor grad har opprørt de etterlatte, sier politiadvokat Kåre Svepstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Steinkjer-annen er av svensk påtalemyndighet tiltalt for drap på sin eks-kjæreste i Østersund for to år siden.

Pågrepet på kirkegård

– Han er pågrepet i Trondheim i dag, og han vil bli tatt inn til avhør i løpet av ettermiddagen. Deretter får vi ta stilling til hva som vil skje, sier Svepstad.

- Er det aktuelt med varetektsfengsling?

– Overtredelse av besøksforbud gjør at varetektsfengsling er aktuelt. Overtredelsen vil bli møtt med en skarp reaksjon fra politiet, sier Svepstad.

– Det er et forbud mot at tiltalte skal oppholde seg på kirkegården. Årsaken til besøksforbudet er at de etterlatte skal slippe å møte denne personen når de besøker grava. De etterlatte er ofte på grava, sier Svepstad.

- Kan han slippe fri i ettermiddag?

– Ja, det er en mulighet for at han slipper fri. Det må vi vurdere, sier Svepstad.

- Politiet bør skjerpe seg

- I respekt for de andre pårørende har han ikke gått inn på gravlunden selv om loven ikke åpner for forbud mot å befinne seg på en gravlund. Her bør politiet skjerpe seg, skriver mannens forsvarer John Christian Elden i ei tekstmelding til Dagbladet.

Elden har forstått saken slik at politiet har trodd at han var ved grava.

- Det er meningsløst og neppe lovlig å forby en uskyldig pårørende å besøke ei grav. Når forbudet forsvinner vil han legge blomster på grava som andre pårørende, skriver John Christian Elden til avisa.

Video fra Trøndelag

Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.
Julestemning for store og små.