Hopp til innhold

Osman kan bli millionær

Drapsdømte Osman Omer Osman kan bli millionær. Kona Marita Strøm var forsikret for én million kroner, og nå arver han pengene.

Osman Omer Osman
Foto: Kjell A. Olsen / Scanpix

Nå kan norsk-kurderen få utbetalt forsikringspengene mens han sitter fengslet i Nord- Irak for drapet på trebarnsmoren fra Namsos.

Osman sto selv som rettmessig arving til pengene dersom Marita Strøm skulle miste livet under ferieturen i Nord- Irak høsten 2004, skriver Trønder- Avisa.

Marita Strøm ble skutt 3.september og samboeren ble straks mistenkt for drapet sammen med to menn fra Nord- Irak.

Osman ble dømt til døden i mars i fjor, men anket dommen uten nå nå frem. Dødsdommen er i ettertid gjort om til livsvarig fengsel.

Krangler om pengene

Marita Strøm hadde to livsforsikringer på tilsammen én million kroner.

Etter at Osman ble rettskraftig i fjor høst, har det pågått en kamp om hvem som skal ha utbetalt forikringspengene. Advokat for Strøms søstre og hennes tre små barn, Jørgen Aunet, mener forsikringspengene bør gå til de tre døtrene til Strøm.

- Forsikringspengene står sperret på en depotkonto i Norges Bank i påvente at vi skal få til en løsning for barnas beste, sier Aunet til Trønder-Avisa.

Han sier det så langt ikke har vært mulig å få aksept for at barna skal ha forsikringspengene etter moren sin.

Norsk domstol

Dersom Osman var dømt i Norge, ville forsikringspengene automatisk gått til barna, men siden norsk-kurderen ikke er dømt her i landet, nekter forsikringsselskapet å utbetale pengene til Marita Strøms døtre. Dette er i tråd med norsk lov.

Hvis barna skal få utbetalt livsforsikringen, må Osman stilles for en norsk domstol slik at han blir fradømt arveretten etter Marita Strøm.

- Jeg tror norks myndigheter vil få store problemer med å få utlevert Osman for en ny rettsak i Norge, sier advokaten til avisen.

Vil forhandle

Advokaten mener de nå må forhandle med drapsdømte Osman Omer Osman i håp om at han fraskriver seg arveretten.

- Jeg vil ta fatt på denne jobben rett etter ferien, sier Aunet til avisa. Og håper Osman vil samtykke for sine barns skyld.

Tvangsauksjon

Marita Strøms tre døtre har nå fått utbetalt 300 000 kroner hver i voldsskadeerstatning.

Barndomshjemmet deres er solgt på tvangsauksjon uten at de sitter igjen med noen økonomisk gevinst.