Hopp til innhold

Strøm-familien er lettet

Familien til avdøde Marita Strøm fra Namsos er lettet etter at anken i forsikringssaken kan bli trukket.

Osman

Osman Omer Osman har vært på rømmen siden i januar.

Foto: Kjell A. Olsen, Adresseavisen

Familien ønsket ikke å stille til intervju, men sier gjennom sin advokat Endre Lysø at de lettet.

– Det betyr at dommen fra Namdal tingrett blir stående. Da er saken over og pengene kan utbetales til barna. Jeg håper at vi kan sette en sluttstrek i denne saken, og at familien kan få ro, sier Lysø.

Borte

Årsaken er at forsvareren til drapsdømte Osman Omer Osman ikke har hørt i fra klienten sin på flere måneder.

Advokat Brynjar Meling

Advokat Brynjar Meling vurderer å trekke ankesaken for lagmannsretten.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

– Osman er borte og ingen vet hvor. Pengene skal gå til hans barn uavhengig om han er skyldig i drapet eller ikke. Derfor må vi ta en vurdering på om saken skal trekkes. Jeg sender derfor et brev til Frostating lagmannsrett i dag, sier advokat Brynjar Meling.

Kjempet for pengene

I fjor krevde Osman livsforsikringen på om lag en million kroner etter ektefellen han selv er dømt for å ha beordret drapet på. I stedet for at pengene uavkortet går til barna, kjemper han som tidligere ektemann for å beholde 60 prosent.

Like før jul anket han Namdal tingretts avslag på kravet til lagmannsretten. Osman hevder han er uskyldig dømt. Han innrømmet først at han hadde leid to menn til å drepe ektefellen, men trakk senere tilståelsen.

Rømte fra fengsel

Osman, som sonet livstidsdom i Irak for drapet på sin norske kone i 2004, rømte i starten av januar sammen med ti andre fra fengselet i Sulaymaniya i Nord-Irak. Gjennom en 80 meter lang tunnel rømte fangene uten at noen ansatte i fengselet fikk det med seg.

Usikkert

Frostating lagmannsrett skal i utgangspunktet starte ankebehandlingen 30. mars, men advokat Brynjar Meling vurderer å søke om utsettelse eller å trekke anken,

– Jeg har ikke hørt noe fra han og derfor må vi ta en vurdering på om vi skal ta denne saken til lagmannsretten, sier Meling.