Siktet barnefar nekter fortsatt skyld

Faren til ettåringen som døde i Vanvikan satt i nye avhør torsdag. Ifølge forsvareren sin stiller han seg fortsatt avvisende til at han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Gutt død Vanvikan

En ettårig gutt ble funnet død i hjemmet sitt i Vanvikan onsdag 27. november 2013.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Trond Peder Nilsen

Forsvarer Trond Peder Nilsen.

Foto: Tariq Alisubh / NRK Trøndelag

– Vi gikk gjennom hendelsesforløpet mer detaljert, sier den 29-årige mannens forsvarer, Trond Peder Nilsen.

– Vi tok for oss tidsrommet fra mandag før sønnen døde og fram til dødsfallet. Han fyller ut med detaljer, men i hovedsak er forklaringen den samme som han ga om kvelden den 27. november, sier Nilsen.

Mannen ble pågrepet av politiet etter at en ett år gammel gutt ble funnet død hjemme i Vanvikan.

Begge foreldrene ble siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter.

Moren ble løslatt tirsdag, da Frostating lagmannsrett mente det ikke var skjellig grunn til at hun kunne mistenkes for sønnens død.

Ikke medlem av Jehovas vitner

Det har vært spekulasjoner om at faren var medlem av Jehovas vitner og at han fryktet at en komet skulle treffe jorda og forårsake dommedag.

Dette avkrefter forsvareren.

– Han er ikke medlem av Jehovas vitner, men jeg har forstått at noen i familien hans har tilknytning til dette trossamfunnet, sier Trond Peder Nilsen.

– Han beskriver en meteor som hadde en bane som gjorde at den ville brenne opp på jorda, eller kunne skygge for jorda. Som jeg har forstått, brant den opp på sola. Han har ikke sagt noe direkte om at denne skulle føre til noen dommedag. Jeg tror ikke han fryktet dommedag, for han er kristen, og dommedag er ikke noe å frykte for en kristen, sier Nilsen.

– Mer samlet enn før

Nilsen mener at klienten virket mer samlet under torsdagens avhør enn han har vært før.

– Han er i en håpløs situasjon. Han har en død sønn og blir mistenkt for å ha medvirka til dødsfallet, sier advokaten.

Den siktede sitter fengslet på Tunga, og får det tilsynet som kan tilbys der.

– Han har ønsket helsehjelp fordi han er i en veldig vanskelig situasjon, forteller Nilsen.

– Hva skjer videre?

– Nå er vi avhengig av en endelig obduksjonsrapport. Hvis den er lik den foreløpige obduksjonsrapporten, så tror jeg at saken kommer til å stoppe der, sier Trond Peder Nilsen.