NRK Meny
Normal

Ny Koldbrunarskald

Kjetil Hugaas skal spille Tormod Koldbrunarskald i Spelet om Heilag Olav i år.

Tormod Koldbrunarskald
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det er Stiklestad Nasjonale Kultursenter som har engasjert 51-åringen fra Sulitjelma i rollen. Han erstatter Espen Fegran som hadde rollen i 2008.

- Kraftfull sanger

Ketil Hugaas
Foto: Stiklestad Nasjonale kultursenter

Hugaas har studert ved Musikkonservatoriet i Bergen og ved Norges Musikkhøgskole. Han har vært ansatt som solist ved Stockholmsoperaen siden 2000 og begynte som solist ved Den Norske Opera høsten 2008.

- Hugaas er en dyktig, kraftfull og modig sanger og skuespiller, er raus med seg selv og ser ut som en viking. Han var meget motivert for å gjøre rollen og kommer til å gli godt inn i miljøet på Stiklestad, sier instruktør Stein Winge i en pressemelding.

Instruktøren har jobbet flere ganger med Hugaas tidligere, senest i oppsetningen av Tosca på Oscarsborg sist sommer. Under Winges regi av Don Giovanni ved Stockholmsoperaen hadde Hugaas rollen som Leporello.

- Det var med ærefrykt jeg takket ja til å spille Koldbrunarskalden i ”alle Spels mor”, sier Hugaas i pressemeldingen. Han uttrykker samtidig begeistring for musikken, tonespråket og temaet. 51-åringen ser også fram til å jobbe sammen med Stein Winge igjen.