Hopp til innhold

Nicki Bille i troppen mot Sarpsborg

Danske Nicki Bille Nielsen er med i Rosenborgs tropp til søndagens kamp på bortebane mot Sarpsborg.

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen får sjansen til å juble på fotballbanen igjen når Rosenborg møter Sarpsborg søndag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Hansen

RBK-trener Per Joar Hansen mener Nicki Bille Nielsen har fått straff nok.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nielsen kom i søkelyset da han måtte overnatte i fyllearresten i Trondheim natt til fredag etter en noe fuktig bytur kvelden før. Fredag fikk han en skriftlig advarsel av klubben. Bare to dager senere kan han spille for klubben igjen.

– Han beklager

– Vi har fått fakta på bordet og Nicki beklager det han har gjort veldig mye, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til RBK.no .

Nicki Bille Nielsen måtte nærmest stå skolerett for spillergruppa, trenere og ledere i Rosenborg i går. Lørdag ble troppen til Sarpsborg-kampen tatt ut, og der er spissen altså med.

– Han har beklaget overfor alle i klubben, overfor sponsorer, supportere og alle som er glad i Rosenborg. Han har også tatt grep rundt sin egen livssituasjon ved at han ser at han trenger hjelp, fortsetter Hansen.

– Burde utestenges

Tidligere Rosenborg-spiller Mini Jakobsen sa til TV2 i går at Bille Nielsen bør utestenges fra Sarpsborg-kampen, og i Danmark mener u-landslagstrener Hans Brun Larsen at han må miste plassen på det danske landslaget.

Men RBK-trener Per Joar Hansen mener altså Nicki Bille Nielsen har fått straff nok, og sier det nå er viktig å hjelpe dansken, og vise omsorg og raushet.

– Det er verdier som Rosenborg står for og er kjent for, mener treneren.

Treneren opplyser at hele spillergruppa heller ønsker å inkludere den kontroversielle spissen, enn å støte han fra seg.

– Det gjør meg varm om hjertet, og jeg tror både Nicki og klubben kommer styrket ut av dette, mener Per Joar Hansen.

Fredagens hendelse er ikke første gang Nicki Bille Nielsen utmerker seg på en noe negativ måte etter at han kom til Rosenborg. Den 28. april rev han i stykker Rosenborg-drakten på vei ut av banen i en kamp mot Sandnes Ulf på Lerkendal. Senere havnet han i en ordkrig på Twitter med en motspiller. En ordkrig som RBK-ledelsen måtte gripe inn og stoppe.

Bille Nielsen måtte også inn på teppet hos trener Hansen i sommer etter at han la ut et bilde av seg selv på Twitter med et stort våpen til teksten; «El Pistolero, Europaligaen her kommer vi».

Får medieforbud

Daglig leder i Rosenborg Ballklubb Tove Moe Dyrhaug.

Tove Moe Dyrhaug sier Rosenborg skal hjelpe den kontroversielle spissen, og sender han på sinnemestringskurs.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Nicki Bille Nielsen får nå medieforbud i en periode framover etter at han havnet i fyllearresten natt til fredag.

– Etter ønske fra Nicki selv, og i overensstemmelse med Per Joar Hansen og undertegnende, er vi enig om at han tar en mediepause inntil videre, sier sportslig leder Erik Hoftun til RBK.no.

Dansken skal også gjennom en sinnemestringsprogram i tiden som kommer.

– Vi tror folk kan forbedre seg når de har utfordringer. Vi mennesker er sammensatte. Mye av jobben vår i klubben er å se alle som individer, med ulike behov for oppfølging. Nicki er en god gutt, og vår ambisjon er å hjelpe ham til å forstå at han er det selv, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.