Hopp til innhold

Nekter å ha mishandlet datter til døde

Ei 28 år gammel mor fra Overhalla nekter straffskyld for å ha mishandlet si tre år gamle datter slik at hun døde i fjor sommer. Jentas stefar er tiltalt for å ikke ha stoppet volden mot den lille jenta. Også han nekter straffskyld.

Åstedsundersøkelse Overhalla

Politiets etterforskere undersøkte parets bolig i Overhalla etter at den tre år gamle jenta døde.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Den tre år gamle jenta kom til legevakta på St. Olavs hospital i Trondheim med store hodeskader natt til 26. juni i fjor. Hun døde på sykehuset to dager senere.

Sitter fengslet

Både jentas mor og stefaren ble varetektsfengselet etter dødsfallet, men mora slapp senere ut av fengsel. Stefaren sitter fengslet fram til rettssaken kommer opp i Namdal tingrett 24. april. Det er satt av tre uker til behandlingen av saken.

Torsdag ble tiltalen mot de to som er i 20- og 30-årene kjent, og der kommer det fram at det er jentas mor som skal ha stått bak volden mot datteren.

Ifølge tiltalen, som er skrevet av statsadvokat Unni Sandøy, skal mora ved gjentatte anledninger i perioden 14. april til 26. juni 2017 ha slått, sparket eller mishandlet treåringen. Hun skal blant annet ha kastet henne mot ei seng slik at hun fikk et kutt i haka som måtte sys med ti sting.

Huset i Overhalla der treåringen som døde bodde i

Paret bodde i denne boligen i Overhalla der mishandlingen av jenta skal ha foregått.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Store hodeskader

Mora skal også ha slått og stukket jenta med kjøkkenredskaper, og i dagene før treåringen døde skal hun ha kastet jenta i gulvet gjentatte ganger. Dette førte til omfattende hodeskader som hun senere døde av.

I tiltalen åpner også statsadvokaten for å ilegge mora tvungent psykisk helsevern.

Stefaren er tiltalt for ikke å ha grepet inn og stoppet den påståtte voldsutøvelsen mot den lille jenta. Han varslet heller ikke helsevesen eller politi om det som skal ha skjedd.

Grov mishandling i nære relasjoner har ei strafferamme på inntil 15 års fengsel.

Paret har nektet straffskyld. De har forklart at skadene på jenta skyldes et fall fra senga, og at hun også hadde skader fra et tidligere fall fra en veranda.