Navnekrøll for ny biskop

Avisa Vårt Land blandet den nye biskopen i Nidaros med en fotballspiller.

Tor Singsaas
Foto: Stina Åshildsdatter Grolid / NRK

Søndag ble Tor Singsaas vigslet til ny biskop i Nidaros. Eller var det Tor Christian Singsaas, slik NRK, Adresseavisen og flere andre medier har omtalt den nye biskopen som?

- Det er Tor Singsaas, det har jeg hett hele livet, sier den nye biskopen i Nidaros som har lurt på hvorfor mellomnavnet Christian plutselig dukket opp da han ble utnevnt til biskop.

Lyd: Pressen gav biskopen nytt mellomnavn

- Da kom det på nettet at Tor Christian Singsaas var utnevnt til biskop og jeg tror nok kilden til det var Vårt Land. Jeg har lurt på om avisen mente jeg hadde et litt for ukristelig navn, jeg går jo rundt med et norrønt gudenavn. Det er jo forståelig, når paven blir utnevnt skifter han jo navn, sier Tor Singsaas som har en munter tilnæring til navnekrøllet.

Etter søndagens lunsj foreslo den nyutnevnte biskopen et navnebytte overfor biskop og preses Olav Skjevesland.

- Han har jo et mye bedre navn enn meg sånn sett, han er jo oppkalt etter helgenkongen Olav. Ole Christian Kvarme satt jo der, han har jo til og med Ole og så Christian. Det er klart at jeg er nokså dårlig utrusta navnemessig til det å gå inn i en bispegjerning, sier Tor Singsaas.

Mellomnavn fra fotballslektning

Redaktør i Vårt Land, Jon Magne Lund, forteller at det skjedde en navnefeil på nettsidene deres.

- Jeg tror journalisten tenkte på den ikke ukjente trønderske fotballspilleren Petter Christian Singsaas, og så fant man ut at biskopen måtte hete Tor Christian Singsaas, forteller Lund.

Biskopen synes det er flott å bli sammenblandet med en fotballspiller.

- At det attpåtil er en slektning som Petter Christian Singsaas som har vært en så god fotballspiller er jo kjempebra, sier Singsaas som er firmenning med fotballspillerens far.

Krydder til takketalen

Tor Singsaas sier det ekstra mellomnavnet har vært en morsomhet og at det hele ble til et godt poeng til søndagens takketale.

- Jeg strevde litt med talen, jeg synes den var så innmari kjedelig. Og så fikk jeg denne helt gratis fra Adressa på lørdag, det ble et flott krydder til takketalen. Det var kanskje det punktet som gjorde størst lykke under lunsjen for min del, sier Tor Singsaas, biskop i Nidaros.