Hopp til innhold

Melding om feststøy mange steder i landet - de aller fleste overholdt smittevernreglene

Politiet melder flere steder i Norge om festing og støy, men forteller samtidig at de aller fleste holder seg innenfor smittevernreglene. – Folk har begynt å skjønne alvoret, ifølge politiet.

Trondheim by Nidarosdomen

Politiet rykket ut til et tjuetalls fester i Trøndelag siste natt på grunn av bråk og feststøy, men smittevernreglene ble overholdt.

Foto: NRK

– Vi har ikke avdekket noen brudd på smittevernreglene i forbindelse med et tjuetalls fester i Trøndelag siste natt, sier operasjonsleder for politiet i Trøndelag, Trond Volden.

Festene er blitt arrangert rundt om i Trøndelag, de aller fleste sentrumsnært i Trondheim. Når politiet har kommet til stedet har det vist seg at folk har vært innenfor reglene på antall personer samla og at smittevernreglene er blitt overholdt.

I går varsla Trøndelag politidistrikt at de skjerpa inn reglene på brudd av smittevern- og karantene, med bøter på maksimalt 20 000 kroner pr. tilfelle. Dette i likhet med hva flere andre politidistrikt varsla dagen før.

Ifølge politiet virker det nå som om folk har begynt å skjønne hvor mange de kan være samla på ett sted, og forholder seg til dette.

Det ble natt til søndag ikke utstedt noen anmeldelser, eller gitt bøter, som følge av smittevernbrudd i Trøndelag.

– Det har vært innafor med tanke på antall og sånt. Meldingene har gått på feststøy i form av bråk og høy musikk. Folk er innafor med antall personer, så smittevernreglene skal være ivaretatt, sier operasjonsleder Trond Volden.

Flere politidistrikt melder at folk er flinke med smittevernreglene

Oslo-politiet har hatt en travel natt. De fikk melding om over tretti fester og rykket ut til halvparten av dem. Ingen skal være anmeldt for brudd på smittevernreglene, ifølge Oslo-politiet.

Politiet i Finnmark mottok også flere henvendelser om feststøy fra private adresser natt til søndag. Politiet var på stedene og gav festdeltakerne pålegg om å holde støynivået nede. Politiet i Finnmark avsluttet en fest, skriver de på Twitter.

Politiet i Vest politidistrikt fikk i løpet av natta inn ni meldinger om høy musikk eller feststøy. Ved åtte av dem var det fem eller færre folk samla. Ved en fest på Askøy var det sju personer samla. Festen ble avslutta, melder politiet.

I Agder har politiet også fått flere meldinger om høy musikk og forstyrrelse av nattero på private adresser. Noen har blitt pålagt å ta hensyn til omgivelsene, men politiet har heller ikke i Agder måttet gi noen reaksjoner knyttet til brudd på smittevernreglene.

Oppretter sak etter fest på Skedsmokorset

Øst politidistrikt melder søndag morgen at det skal ha vært flere brudd på smittevernloven i Øst politidistrikt. Politiet rykket blant annet ut til en privatfest med mer enn tretti deltagere på Skedsmokorset. De har opprettet sak på alle som var til stede på festen.

– Det er jo helt utrolig at man arrangerer slike arrangement under en pandemi når myndigheter har vært så tydelige, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt.

I tillegg skal tre av deltagerne nylig ha ankommet fra Danmark og brøt dermed reglen om 10 dagers karantene etter ankomst fra et rødt området.

Politiet på Innlandet roser publikum

På Innlandet har det vært en stille og rolig helg for politiet, og operasjonsleder Kjartan Waage benytter anledningen til å rose publikum for å respektere smittevernreglene.

– Folk er vel bekymret for både smitte og tiltak som er iverksatt, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt.