Hopp til innhold

Mageproblemer

Flere fikk problemer med magen under dagens lange oppstiging til BaseCamp, men alle kom opp etter en tøff dag.

BaseCamp
Foto: Ekspedisjon Høydemedisin

 

Muldyr transporterer utstyret
Foto: Ekspedisjon Høydemedisin

Opp kl 06 i dag for å laste på mulas som transporterer forskningsutstyret til Base Camp Plaza de Mulas. Avmars ble kl 09 og vi regnet med å bruke 10 timer i dag. Vi hadde flere små stopp, men prøvde å holde et konstant og rolig tempo uten så mye stopp. Kl 13 hadde vi lunsj med havregrøt. Det har blitt mye havregrøt den siste tiden...

Snu?

Etter lunsj var fikk flere på det ene laget problemer med magen. Vi har alle hatt litt problemer, men de fleste har berget med litt løs avføring. Denne gangen var det litt mer alvorlig og vi måtte tilkalle folk legre fremme for å komme og hjelpe. Alle stilte opp og hjalp til. Det er utrolig lett å bli dehydrert ved diare, og spesielt i denne varmen og tørre luften. Det ble vurdert om de tre deltagerne skulle snu og vende tilbake til Confluensia for lettere å bli frisk. Er man syk bør man gå ned.

Til tross prøvde vi likevel å nå BaseCamp og etter 11-12 timer, litt sukkerdrikke og godt pågangsmot kom alle frem til BaseCamp. Her fikk vi servert suppe, kjøtt og potet. Diareen skyldes trolig ikke høyden, men heller endret bakterieflora og hygiene.

I shorts

 

Ola, joakim og Martin
Foto: Ekspedisjon Høydemedisin

Når det gjelder høyden, merket jeg litt press i hodet den siste timen med 700 høydemeters stigning før BaseCamp. Været i dag har nok en gang vært fantastisk!

Selv gikk jeg i shorts helt opp. På slutten svevet en stor Condor over oss! Ved ankomst BaseCamp satte vi opp alle teltene og la oss ned etter en tøff dag!


PS: Jens brukte 10 timer og 30 min, hadde en makspuls på 168 og gjennomsnittlig puls på hele 121 inkludert pausene! Dette tilsvarer en rolig langkjøring på over 10 timer! Det er anbefalt å ikke overstige 130 i puls under gange, så dette var nok i hardeste laget.

26.12/Kristian David Smogeli