Hopp til innhold

Lyktes andre gang

Som fireåring kjente ikke blomsterpiken Andrea igjen kongen og ga ikke fra seg blomsten. I dag fikk 18-åringen en ny mulighet.

Andrea Eggan fikk gi blomst til dronningen
Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Andrea Eggan var blomsterpike da kongeparet var i Åsen i Nord- Trøndelag i 1992. Da skulle hun gi blomsten sin til Kong Harald, men da kongen kom, fikk han ingen blomst.

- Jeg så ingen mann med kappe og krone, og siden det var mange andre menn der, visste jeg ikke hvem som skulle ha blomsten, så jeg snudde, sier Andrea Eggan som nå har blitt 18 år gammel.

Ny mulighet

Andrea er med i Ten Sing som opptådte da konge- og kronprinspar spaserte fra Stiftsgården og til jubileumsgudstjenesten i Nidarosdomen.

18-åringen fikk da en ny mulighet til å være blomsterpike. Hun forteller at hun har øvd på få overrekkelsen til å gå bra.

- Jeg har øvd foran speilet på å overrekke med den ene hånden og hilse med den andre, men det er litt vanskelig, sier Andrea Eggan.

Denne gangen blir det Dronning Sonja som får blomsten og i lommen har Andrea jukselapp med bilde av dronningen for å være sikker på at rett person fikk blomsten.

- Jeg vet jo egentlig hvordan hun ser ut, da. Det går nok bra, sier hun.

Smilte og lo

Da Ten Sing var ferdig med å synge, fikk Andrea gi blomsten til Dronningen. Da benyttet hun anledningen til å fortelle historien om blomsten som aldri ble levert for 14 år siden.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å si noe, men da de sto der ble det til at jeg fortalte om Åsenbesøket i 1992 og at jeg ikke kjente igjen Kong Harald, sier Andrea.

Både konge -og kronprinspar lo godt av den den voksne blomsterpiken da hun fortalte at hun ikke hadde kjent igjen  kongen på grunn av at han ikke hadde på seg krone.

 - Det gikk kjempebra. Det var veldig hyggelig å få dem til å le, smiler Andrea Eggan.