Oppskrift til ca. 8 porsjoner:
400 - 500 g kyllingfilet
Smør/olje til steking
200 g løk
200 g sjalottløk
4 fedd hvitløk
2 - 3 ss karripulver
1 ts karve
1 ts ingefær
Litt salt, pepper og muskat
400 g potet
400 g purre
Finrevet skall av en sitron (vaskes godt)
2 l hønsebuljong (vann + pulver)
2 dl matfløte
2 dl kokosmasse
Litt pressa sitron
Skjær kyllingfiletene i strimler. Stekes raskt under omrøring, til de er hvite. Legg de over på et fat. Løk og hvitløk skjæres i tynne skiver og surres i smør. Rør hele tida til løken blir blank og fin. Rør inn alt ktydderet og litt salt. Skjær potetene i små terninger. Rens og skyll purren og skjær den i tynne ringer. Ha potet, purre, sitronskall og buljong i panna. La det småkoke i 10 - 15 minutter. Tilsett løk, kylling, fløte og kokosmasse. La alt trekke i 5 minutter. Smak til med mer krydder om du vil.
Serveres med godt brød til.
Innsendt av Grethe Marie Finsrud fra Voss.