Leangen travbane blir boligfelt

Salget av Leangen travbane er kjent gyldig. Dermed blir det boliger på den klassiske travbanen i Trondheim.

Leangen travbane

Det har vært travløp på Leangen siden 1931. Det er uklart hvor en ny bane i Trøndelag skal legges.

Foto: Morten Andersen / NRK LUFTFOTO

Striden om gyldigheten av en kjøpekontrakt fikk i ettermiddag sin løsning. En dom fra voldgiftsretten slår fast at den er gyldig.

– Jeg er glad for at det hele er over. Det er godt å få bekreftet at det vi har gjort er riktig, sier MNTFs leder og lederen av Leangentravets Eiendom AS, Edmund Morewood, til NRK.

Tolv travlag forsøkte å stoppe salget av Leangen travbane, mens Midt-Norges travforbund og Leangentravets Eiendom AS vant fram i voldgiftsretten. Dermed blir det boliger og ikke hest som får tilhold på trønderbanen, melder Trav- og Galopp-Nytt.

De tolv travlagene må ut med 40.000 i sakskostnader.

1300 boliger

Det er Koteng Bolig og Jenssen Invest som er kjøpere, og kjøpskontrakten skal ha en verdi på rundt 600 millioner kroner. Men det kan ta tid før noen av de rundt 1300 boligene er på plass på Leangen.

– Det er greit å få dette avklart. Det har bundet opp mange ressurser hos oss. Vi setter i gang med planarbeidet med en gang, men det går fort fem år før det bygges noe, sier Ivar Koteng til NRK.

Uklart om ny travbane

Det har vært travløp på Leangen siden 1931. Det er uklart hvor en ny bane i Trøndelag skal legges.

Prosessen med å få solgt travbanen pågikk i flere år, men i 2013 vedtok generalforsamlingen at den skulle selges, forutsatt at kjøper sikret finansiering av ny travbane i Trondheims-regionen.

I 2012 var kostnadsanslaget for ny travbane i Trondheim på hele 850 millioner kroner. Målet var å bygge den nye banen uten én krone i gjeld.

Skisser til 1000 nye boliger på Leangen

Skissene viser hvordan de vil bygge over 1000 boligeheter (i gult) og 60 000 kvadratmeter næringsareal (i blått) på travbanen.

Foto: Midt-Norge travforbund